labdarúgás

2018.06.27. 14:30

Pécs örökké, a már egészséges szívének a csücske marad Horváth Zsoltnak

Horváth Zsolt, a korábbi pécsi labdarúgó élete legnehezebb pillanatának tartja, mikor az orvosok közölték vele, szívproblémája miatt fel kell hagynia legnagyobb szerelmével, a labdarúgással.

Szabó D.

Ennek ellenére azonnal felállt a padlóról, és saját kezébe vette sorsát. Ma már futball-ügynökséget vezet Budapesten, s mellette szakértőként láthatjuk a televízió képernyőjén.

– Több mint egy év telt el a műtét óta. Hogy érzi most magát?

– Köszönöm, kijelenthetem, hogy teljesen rendbe jöttem, egészségesnek mondhatom magam a civil élethez – árulta el a pécsi születésű dr. Horváth Zsolt, akin tavaly életmentő szívműtét kellett végrehajtani.

– Soha többet foci?

– Barátok között, amatőr szinten még megengedett a játék, de komolyabbra nem fordulhat a dolog. A profi labdarúgást sajnos örökre el kellett felejtenem.

– Csak játékosként, hiszen futballmenedzser lett…

– Nem volt kérdés, hogy mit fogok csinálni, miután kijöttem a kórházból. Már a műtét másnapján megfogalmazódott bennem, játékos-közvetítő irodát nyitok. Számítottam rá, hogy hamar be fog indulni, de arra nem, hogy ilyen intenzíven.

– Ráadásul sokat láthatjuk mostanában a televízióban, labdarúgó-mérkőzéseken, mint szakértő. Hogy jött ez a lehetőség?

– Megkerestek, hogy lenne-e kedvem hozzá, és én örömmel mondtam igent. Először magyar élvonalbeli mérkőzésekre hívtak, tavasszal pedig már Bajnokok Ligája meccseket is kaptam, s most a világbajnokság alatt is rendszeresen ott vagyok a képernyőn. Nagyon élvezem ezt a szerepet, és tökéletesen kiegészítik egymást a másik munkámmal.

– Ennyi elfoglaltság mellett, milyen sűrűn látogatja szülővárosát?

– Sajnos ritkán tudok lemenni Pécsre, de természetesen, ha időnk engedi, menyasszonyommal meglátogatjuk a szüleimet, hiszen ők is ott élnek. Örökké a szívem csücske marad a város.

– Mit szól volt csapata, a PMFC jelenlegi helyzetéhez, követi még őket?

– Igen, mondhatom, hogy napi szinten követem őket, és nagyon szomorú voltam, hogy idén sem sikerült a másodosztályba való feljutás. Remélem, minél hamarabb az NB1-ben láthatom őket, ott, ahol a helyük van.

– Nagyban zajlik a 2018-as világbajnokság, véleménye szerint ki lesz a végső győztes, kinek szurkol?

– Mivel a magyarok nincsenek kint, ezért a brazilok az abszolút favoritjaim. Kiskorom óta nekik szurkolok, és boldog lennék, ha meg tudnák nyerni a tornát.

A PMFC játékosaként mutatkozott be az NB I.-ben

Horváth Zsolt 2002-ben a PMFC utánpótlás csapatában kezdte meg labdarúgó pályafutását, ahol 2006-ban már a felnőttek között is bemutatkozhatott. Öt évvel később NB II.-es bajnoki aranyérmet és feljutást ünnepelhetett a Munkással, a következő szezontól pedig már a baranyaiak meghatározó, stabil kezdőjátékosává vált az első osztályban. Pécsi évei alatt a jogi egyetemet is elvégezte, ahol doktori címet szerzett. Később, 2013 és 2015 között az MTK, majd 2015-től a Debrecen élvonalbeli gárdáját erősítette. A két együttessel egy­aránt egy-egy bajnoki bronzérmet tudott nyerni. Egy évvel ezelőtt, 2017-ben, 28 évesen abba kellett hagynia a profi labdarúgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában