motoros gurulás

2018.08.27. 17:30

Rengeteg motoros vett részt a 28. Éjszakai Rajzáson

Augusztus 25-én, szombaton ismét ellepték a baranyai utakat a motorosok, akik immáron a 28. Éjszakai Rajzást tartották meg. A mostani esemény egyébként egy kibővített változat volt, ugyanis a motorosok több helyszínre voltak hivatalosak.

P.P.

2017 tavaszán tartották meg a szervezők az első Éjszakai Rajzás elnevezésű eseményt, melynek célja akkoriban egy kisebb motoros összejövetel volt. Az ötletgazdák elmesélték lapunknak, hogy a motorosoknál bevett szokás az egymásnak intés, de azt, hogy ki van a sisak alatt nem mindig lehet tudni. Így jött az ötlet, hogy közelebb hozzák egymáshoz a baranyai motorosokat.

Az első eseménynek akkora sikere lett, hogy nem is volt kérdés a folytatás. Minden második héten szombaton gyűlnek össze a motorosok, most már nem csak Baranyából, hanem az egész országból érkeznek az eseményre. A létszám változó, van, amikor harminc fővel indulnak útnak, máskor több százan is ellátogatnak a rajzásra.

Az összejövetelekre 14-91 éves korig is érkeznek résztvevők, ami nem mindennapi. Az ország legidősebb motorosa, Matyi bácsi is szívesen legurul a rajzásokra féléves Ducati 1098 R motorjával. Az eseménynek lényeges pontja, hogy nem egy adott típus vehet csak részt rajta, hanem bármilyen motorfajtával csatlakozhatnak.

A szombati rajzás egy kibővített programnak számított, mivel több helyre is vendégül hívták a motorosokat. Délelőtt tíz órakor találkoztak a Makay István úti Lukoil üzemanyag töltő állomáson, majd harminc perc múlva útnak is indultak, nem kis létszámmal.

Útközben megálltak a Markó Csárdánál található motoros emlékműnél, ahol megemlékeztek azokról a motorosokról, akik már eltávoztak. Később egészen Hobol község központjáig gurultak, ahol falunapra voltak hivatalosak. Megmutatták motorjaikat a helyi lakosoknak, ezután jöhetett egy kis szórakozás. Délután kettő órakor pattantak ismét motorra a rajzók, akik meg sem álltak Siklósig, ahol már javában zajlott a I. Siklósi Autós és Motoros Találkozó. A 28. Éjszakai Rajzáson körülbelül 70 fő vett részt, 54 motor bőgött fel az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában