buliajánló

2018.07.27. 20:00

Rockparádé is lesz a Katlanban

A Balaton déli partján a Szemes Napok kínál hétvégi zenei ínyencségeket, a régióban pedig az Ördögkatlan hoz közel száz koncertet, elsősorban Nagyharsányba, Villánykövesdre, Kisharsányba és a Vylyan Teraszra.

Mészáros B. Endre

Fotó: Laufer László

A régió lakóinak jelentős része ingázik nyáridőben otthona és a Balaton déli partja között. Ha pedig napközben ráncosra szívja már a bőrét a víz, érdemes egy kicsit szétnézni, hová érdemes este, vagy napközben elmenni.

Minden hétvégén akad a Balatonon északon és délen egyaránt valamilyen könnyűzenei fesztivál, ezúttal Balatonszemes az ügyeletes szervező. A Szemesi Napokon július 27-29. között napjában öt-hat fellépővel reggeltől estig szól a zene, s közülük napi bontásban csak egyet-egyet emelnénk ki. Előbb Caramel a legnagyobb sztár, holnap Péterfy Bori&Love Band, vasárnap pedig az Animal Cannibals. A megyén belül zajlik még a siklósi várszínház, melynek utolsó előadásában a L’art pour l’art azok számára is izgalmas lesz ma este, akik ott voltak a Pécsi Nyári Színházban tartott bemutatójukon. Ezúttal ugyanis más programmal, a Halvány lila gőzzel jelentkeznek.

Az igazi zenés parádé az Ördögkatlanon lesz jövő keddtől vasárnapig elsősorban nagyharsányi helyszínekkel, de azért érdemes a Vylyan Teraszon is megfordulni jó jazzkoncertek végett és Kisharsányban is akad néhány bejáratott rockszínpad. Újdonság azonban Villánykövesden a Teleki liget, ahol többek között a Csík zenekarral, a Bohemians Betyarsszal a Kerekes Banddel, Lajkó Félixszel és Balanescuval találkozhatunk.

Összességében a szokásosnál is bőségesebb idén a Katlan zenei kínálata. Közel száz koncert lesz, francia, belga, cseh, angol, szerb, brazil, horvát vendégelőadókkal. Színre lép a Budapest Bár, Frenk, újra itt lesz a Wombo, a Psycho Mutants, a PASO, a Boban Markovic Orkestar, jön Takáts Eszter, a Kistehén zenekar, az Anima Sound System, a Snétberger trió, a Cimbalomduó, a Dés András trió is. A nagyharsányi sportpályán pedig újra összemérhetjük Kiss Tibi, Beck Zoli és Lovasi András produkcióját, szövegekben, színpadi megjelenésben, zenei mélységben, mert természetesen a Quimby, a Kiscsillag és a 30Y kihagyhatatlan a programból. Borul azonban a sorrend, a Quimby az örök első fellépő ezúttal az utolsó napon szerepel majd közülük.

Az egyik legizgalmasabb zenés estnek a Bob Dylan dalcímet idéző Like a Rolling Stone ígérkezik. Az elmúlt ötven év legnagyobb világslágereit hallhatjuk olyan énekesektől, mint Tompos Kátya, Zséda, Ónodi Eszter, Gryllus Dorka, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Simon Kornél, vagy Thuróczy Szabolcs.

A dzsessz, a komolyzene, a folk között számtalan átjáró nyílik majd, a nagyharsányi árokparton pedig szépreményű fiatal tehetségek adják egymásnak a stafétabotot. Mindez azonban csak szerény ízelítő a valós felhozatalból. És akkor még olyan finomságokat nem is említettünk, hogy például Háy János népszerű kortárs írónk Szörényi Leventével folytat zenés beszélgetést, továbbá, hogy különböző színtársulatok szereplői sajátos zenei műsorokkal állnak a közönség elé. A Balkán és az ukrán népzene pedig rockos formációkban köszön vissza, a rakija ízével a szánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!