foci

2018.07.19. 12:42

Senkit sem érdekel már, hogy mi lesz a PMFC-vel?

Hihetetlen, de igaz: nem mozdul a PMFC labdarúgócsapatának szekere. Ha ez így megy tovább, elképzelhető, hogy ez a patinás klub eltűnik a süllyesztőben. A szurkolók szimpátiatüntetés megszervezésén gondolkodnak. De hol vannak a volt játékosok, edzők, vezetők?

K. Mayer András

Szívmelengető azokat a híreket olvasni, amelyek az utóbbi napokban Horvátországból érkeznek. A világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatott tagjai ott segítenek, ahol csak tudnak, s a hatalmas siker ellenére sem felejtette el egyikük sem, hogy honnan jött. Ante Rebic például azzal segített szülőfaluján, a Split melletti kis Imotskin, hogy kifizette az összes lakos adósságát.

Az utóbbi hetek csendje, hallgatása alapján úgy tűnik, szinte senkit sem érdekel, mi lesz a nagy hagyományokkal bíró pécsi labdarúgócsapattal, a PMFC-vel. A korábbi játékosok, edzők, vezetők, alkalmazottak közül nagyon kevesen próbálnak segítő kezet nyújtani, pedig vannak olyanok, akik anyagi hozzájárulással, vagy kapcsolati tőkéjüket felhasználva kirángathatnák a bajból a klubot.

Egészen eddig a szurkolók is csak csendes figyelői voltak az eseményeknek. Mostanra azonban rájöttek, hogy valóban nagy a baj, bizony valós veszély, hogy a süllyesztőbe kerül a PMFC, s a következő szezonban már nem is lesz felnőttcsapat. Éppen ezért a közösségi oldalakon elkezdődött egy szimpátiatüntetés megszervezése.

– Ez egyelőre csak egy ötlet. Kíváncsian várom, hogy mennyien állnak a kezdeményezés mellé. A mostani keménymagtól sajnos még nem kaptam visszajelzést, így lehet, hogy az egész csak ötlet marad – mondta szomorkásan Nagy Viktor, a piros-feketék egyik kitartó szurkolója, majd így folytatta: – Elkeserít a helyzet. Nagy a hallgatás, s akárcsak anno Matyi Dezső távozásánál, félő, hogy most sem tudjuk meg, mi az igazság. Én hatéves korom óta járok meccsekre, kitartok a PMFC mellett, s megmondom őszintén, nem szívesen mennék más klub mérkőzéseire.

Az óra ketyeg, a bajnoki rajtig már csak két hét van hátra, miközben nincs csapat, nincsenek játékosok.

Az élvonalból a temetésig, megyebajnoki cím, két sikertelen feljutási kísérlet. Mi jöhet ezután?

2014–2015-ös szezon: itt még minden nagyon szép volt, sehol egy felhő a Mecsek felett. A PMFC az élvonalban vitézkedett, s bár nem tartozott a jobbak közé, a horvát ikon, Robert Jarni vezetésével végül kiharcolta a bentmaradást. A pályán. A zöld asztalnál azonban elbukott, az MLSZ alacsonyabb osztályba száműzte, a tulajdonos kiszállt, a focit eltemették.

2015–2016-os szezon: a PMFC a mennyei megyeiben indult (a Baranya megyei I. osztályban), ki hitte volna ezt valaha is?! Bár az utolsó pillanatban szedték össze a csapatot, végül meglett a bajnoki cím (a Szászvár miatt kellett cidrizni rendesen), az első feladatot tehát kipipálták.

2016–2017-es szezon: az első szezon a harmadik vonalban. A cél a feljutás, de senki sem tört pálcát a csapat felett, amiért ez végül nem sikerült és csak második lett a Budafok mögött. Mindenki úgy gondolta, szokták a légkört, ez volt a tanulóév.

2017–2018-as szezon: a második év a nihilben, az NB III.-ban. Úgy vágott neki a csapat az idénynek, hogy ez lesz az utolsó: mindenképpen fel akart jutni a PMFC. Bár megvolt hozzá minden, pénz és játékosok is, nem sikerült. Három ponttal jobb volt a Tiszakécske – ha Márton Gábor együttese megveri a tökutolsó Vecsést (ehelyett kikapott tőle), már ő a bajnok.

2018–2019-es szezon: nagy kérdés, hogy tudunk-e majd ide írni valamit egy év múlva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában