Strandröplabda

2018.06.22. 11:00

Sokan szeretik és önálló sportágként űzik

Pécsi sikereket hozott a SMASH Strandröplabda Bajnokság idei első fordulója: a balatonfüredi versenyen a hölgyeknél és a férfiaknál is akadt PEAC-játékos a győztes párosban.

K. Mayer András

Hétágra süt a nap, egyre többen próbálják a strandon átvészelni a hőséget, vagyis javában tombol a nyár – és ilyenkor egyre több meccset rendeznek meg a strandröplabdapályákon. Amelyek, nem mellesleg, vizuális élménynek sem akármilyenek: a hölgyek a többnyire félmeztelenül játszó férfiakat mustrálgathatják, míg utóbbiak a gyengébbik nemet élvezhetik.

Persze a jó, dinamikus, pontos játék sem utolsó. A hagyományos SMASH Strandröplabda Bajnokság idei első fordulójában, Balatonfüreden ráadásul kitettek magukért a pécsiek, mind a férfiaknál, mind a nőknél, mind vegyes párosban eredményesek voltak: a férfiaknál a dr. Horváth Balázs–Kovács Róbert, a nőknél a Jezerniczki Tímea–Májusi Dóra duó győzött.

– Az országos bajnokság után a SMASH-sorozat a legnívósabb – mondta lapunknak dr. Horváth Balázs, aki a terembajnokságban a PEAC-ot erősíti, nem mellesleg kétszeres strandröplabda országos bajnok. – Kovács Róberttel korábban már többször is nyertünk ezen a versenyen, most veretlenül lettünk elsők, mind a hét meccsünket behúztuk. Színvonalas, jó verseny volt sok régi ismerőssel, nagyon jól éreztük magunkat.

Hozzátette, nagyon sokan önálló sportként űzik a strandröplabdát, vagyis teremben nem is játsszák, csak kint a homokon. Egyre többen szeretik, nem csoda, hogy az olimpiai sportágak között is az egyik legnépszerűbbnek számít.

A jobb baranyai vonatkozású eredmények. Férfiak: 1. Horváth Balázs (PEAC)–Kovács Róbert (korábban PEAC, jelenleg Németországban játszik), ...9. Fodor Dániel (PEAC)–Dombói János és Merkler Ábel (PEAC)–Pólics Kevin (korábban PEAC). Nők: 1. Jezerniczki Tímea–Májusi Dóra (PEAC). Vegyes páros: 2. Vajda Evelin–Pólics Kevin (korábban PEAC), 5. Májusi Dóra–dr. Horváth Balázs (mindkettő PEAC), 5. Győrbíró Kamilla (korábban PEAC)–Dombói János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában