labdarúgás

2018.08.04. 09:34

Sokat várunk a Kozármislenytől

Elrepült a nyár, a hétvégén már rajtol a bajnokság az NB III. Közép-csoportjában. Az előző szezonhoz képest nem változott a baranyai indulók száma, hiszen most is hárman lesznek, az erőviszonyok azonban alaposan átalakultak: a Kozármisleny és a Szentlőrinc tovább izmosodott, a PMFC viszont épp hogy összeszedett magának egy keretet.

K. Mayer András

Az előző szezonban a PMFC szerepelt a legjobban a baranyaiak közül, sokáig úgy tűnt, bajnok lesz, de végül csak a második helyen futott be. Ez pedig földindulást okozott a piros-feketéknél, ami kis híján maga alá temette a csapatot – végül megmenekült a Munkás, az utolsó pillanatban összerakott egy (egyébként egész ütőképesnek tűnő) keretet az újdonsült szakmai stáb. A sorsolás mondjuk nem volt túl kegyes, hiszen a rajton a legutóbbi idény negyedik helyezettjével, a Dunaújvárossal találkoznak, de ki tudja, az ördög sosem alszik. Nem mellesleg: a Kozármisleny és a Bóly elleni felkészülési meccseken talán többet is kaptunk Sárai György együttesétől, mint amennyit vártunk, tehát, elárulhatjuk, egy icipicit bizakodunk.

– Annak nagyon örülünk, ha pozitív benyomást keltettünk az edzőmeccseken – mondta lapunknak Sárai György, a PMFC vezetőedzője. – Ez egy jó alap. Mindkét meccsen voltak szép egyéni megmozdulások támadásban, ami nagyon tetszett, kértem is a játékosokat, hogy ezek a továbbiakban se maradjanak el, mert szükség van rá: a támadójátékot ugyanis még nem nagyon tudtuk gyakorolni, nem volt rá időnk, a védekezésre fektettük a hangsúlyt. A szombati bajnokin ugyanazt a fegyelmezett, alázatos futballt, ugyanazt a munkát szeretném látni, amit eddig. Az biztos, hogy nem adjuk meg magunkat!

S hogy kik alkotják majd a PMFC kezdőcsapatát? Jó hír, hogy a Bóly ellen az első félidőben látott gárdából nyolc mezőnyjátékosnak már rendben vannak a papírjai, vagyis maximum két helyen kell csak változtatni, árulta el Sárai.

Teljesen más célokkal vág neki az első fordulónak és a komplett bajnokságnak is a Kozármisleny FC. Az előző szezon tizenegyedik helyezettje alaposan megerősödött, mindenki az élbolyba várja majd Németh Zsolt együttesét. Ennek megfelelően a mai rajton, a Szekszárd elleni hazai bajnokin győzni kellene.

– Az első meccsnek mindig van egy különleges fílingje, kicsit mindig nyögvenyelős – mondta Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Mindenképpen meg akarjuk nyerni a Szekszárd elleni bajnokit. Nagyon jó látni, hogy a játékosaim elszántak, nagyon jó a csapatszellem, régen volt ilyen remek közösség Mislenyben. Köszönhető ez többek között annak, hogy Racskó, Wittrédi, Beke és Molnár is játszott már nálunk, ráadásul a két fiatal, Rácz és Fekete is hamar beilleszkedett. Az igazolásoknak köszönhetően a támadó zónában biztosan több kreativitás lesz a csapatomban, és nagyobb sebesség is lesz bennünk, mint az előző idényben. Veszélyesebbek leszünk a kapu előtt, amire nagy szükségünk volt.

A Kozármislenyhez hasonlóan a Szentlőrinc is erős csapatnak tűnik, várhatóan sok örömet szerez majd szurkolóinak. Amellett, hogy jórészt együtt maradt az előző idényben hatodik együttes, még jól is igazoltak, minden bizonnyal ott lesznek az élbolyban.

– Valóban erős a keretünk, ennek megfelelően az első hatba várom magunkat – jelentette ki Turi Zsolt, a Szentlőrinc vezetőedzője. – Az edzőmeccseken nagyon sok pozitívumot láttam, jobban szereztünk labdát, mint korábban, és a gólokkal sem voltunk adósak, ugyanakkor a helyzetkihasználásunkon még javíthatnánk. Az első fordulóban az egyik bajnokesélyes, a SZEOL vendégei leszünk, s ezen a meccsen körülbelül be is lőhetjük majd az erőviszonyokat. Sokat jelentene, ha itt sikeresen rajtolnánk, ugyanis utána két hazai mérkőzés következik, s jó eredményekkel ott tudnánk ragadni az élmezőnyben.

Szegedi belharc

Az NB III. Közép-csoportjának újoncai a Szeged-Grosics Akadémia, amely az NB II.-ből került ide, valamint a Bács-Kiskun megyei I. osztályt megnyerő Kecskemét és a Pest megyében bajnok Taksony. Az első helyért szegedi belharc várható, a SZEOL és a Szeged-Grosics Akadémia is fel akar jutni, mellettük ütőképesnek tűnik az Iváncsa, a Dabas, a Kozármisleny és a Szentlőrinc is. A leggyengébb láncszemnek a Hódmezővásárhely és a Taksony tűnik.

Az 1. forduló programja: Kozármisleny–Szekszárd (augusztus 4., 17.00), Dunaújváros–PMFC (augusztus 4., 19.00), SZEOL–Szentlőrinc (augusztus 5., 17.00), Szeged-Grosics Akadémia–Makó, Hódmezővásárhely–Rákosmente, Kecskemét–Taksony, Iváncsa–Bp. Honvéd II., Paks II.–Dabas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában