Tenisz

2018.09.04. 17:41

Sorra nyeri a meccseket a felnőtteknél

Koncz Levente tizennégy évesen érett játékkal rukkol elő.

K. Mayer A.

Az első helyről várja az őszi folytatást a Pécsi Elektromos SE OB III.-as férfi teniszcsapata, miután mind az öt tavaszi fordulóban legyőzte ellenfelét. A cél a feljutás a második vonalba – látva az eddigi szereplésüket, nagyon jó úton járnak.

Az eddigi hibátlan szereplésből alaposan kivette a részét egy mindössze tizennégy éves vendégjátékos, Koncz Levente. Mind az öt tavaszi fordulóban pályára lépett, s mind az öt mérkőzését megnyerte – pedig nála sokkal idősebb, felnőtt férfiakkal szemben kellett helyt állnia.

– Nagyon jó teljesítményt nyújtott, bizony engem is meglepett, hogy ilyen érett játékkal rukkolt ki a felnőttek között – mesélte édesapja, Koncz Zsolt, aki egyben az edzője is. – Balatonbogláron, a nagy rivális otthonában például döntő szett tiebreakben úgy nyert, hogy ellenfele már 9-5-re vezetett, innen fordított 11-9-re. A bátyjával, Barnabással együtt szurkoltunk neki, jó volt látni, hogy mekkorát harcol.

A tehetséges játékos elárulta, a csapatbajnokság még jobban is motiválja, mint az egyéni küzdelem: doppingolja, feldobja, hogy a társakért is kell harcolnia. Persze nincs mese, azért egyesben is oda kell tennie magát a folytatásban.

– Most már a tizenhat évesek között játszik. Sajnos volt egy csuklósérülése, emiatt másfél hónapot kihagyott. A cél az, hogy a legjobbak közé kerüljön ebben a korosztályban is, és elkezdje a nemzetközi versenyeket – fogalmazott Koncz Zsolt.K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában