Labdarúgás

2018.09.06. 17:20

Szeret maga megdolgozni a gólhelyzetért

A mozsgói Horváth Benjamin hatot vágott a Töttösnek, gólkirály akar lenni.

Szakács M.

Nagy napja volt szombaton az NK Építők Megyei II. osztályban szereplő Mozsgó csatárának, Horváth Benjaminnak. Nem elég, hogy csapata 6-3-ra legyőzte hazai pályán a Töttöst, a mozsgóiak mind a hat találatát ő szerezte. A bajnoki osztálytól függetlenül azért ez nem kis dolog.

– Legutóbb talán utánpótlás koromban fordult elő, hogy ennyi gólt rúgjak egy meccsen – emlékezett vissza lapunk érdeklődésére a 27 éves Horváth Benjamin. – Azt azért hozzá kell tennem, a Töttös elleni góljaim között volt szerencsés találat, meg olyan is, amikor egy szép támadás végén a társak úgy passzolták nekem a labdát, hogy már csak az üres kapuba kellett azt helyeznem.

Bár a mesterhatos ritkaságszámba megy, azért Mozsgón az emberek már hozzászokhattak a Horváth-gólokhoz. A házi góllövőlista élén már évek óta bérelt helye van (erről részletesebben keretes írásunkban olvashatnak). Arra azért kíváncsiak voltunk, hogy mi a védjegye a támadónak. Távoli bombák? Esetleg lesipuskás gólok?

– Legjobban azt szeretem, ha egy az egyben, esetleg egy a kettőben vezethetem a labdát a védőkre – árulta el a csatár. – Szeretek megküzdeni a lövőhelyzetért, ha az megvan, elég jó százalékkal szoktam kihasználni a lehetőségeket.

Horváth azt is elmondta, hogy csapata tavalyi szezonja elég botrányos lett – 13. lett a Mozsgó –, de most megerősödött a csapat, a társaság és a hangulat is jobb, így a céljuk a dobogó. Neki pedig személy szerint?

– Eddig minden osztályban, amelyben játszottam, voltam már gólkirály, kivéve ezt, a megye II.-t. Idén szeretnék úgy harminc gól körül zárni, jó lenne elhódítani itt is a gólkirályi címet.

45 gól a csúcs

Horváth Benjamin a Mozsgó állandó gólfelelőse. Az utóbbi öt évben rendre ő nyerte meg a házi góllövőlistát, „leggyengébb” idényében is 17 bajnoki találatig jutott. A 2011/2012-es idény során csapatával még a megye IV.-ben szerepelt, de talán máig az a legemlékezetesebb éve, hiszen a Magyar Kupa-mérkőzésekkel együtt 31 mérkőzésen 45 gólt lőtt. Az MLSZ adatbankja szerint felnőtt játékosként 289 mérkőzésen 277 gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában