buliajánló

2018.08.09. 20:00

Szinte egész Baranya dübörög a hétvégén

A nyár csavart egyet a hőfokon ezekben a napokban, de nem csak a fokok, a szabadtéri rendezvények is sokasodnak a hétvégén Baranyában. Lesz hol izzadni. Eklektika, sörfesztivál, fürdőfesztiválok, bluegrass jön.

dg

Fotó: MW

Érdekes jelenség, hogy évről-évre bukkannak fel újabb fesztiválok az országban, így a megyénkben is volt néhány friss kezdeményezés az elmúlt években. Ezeknek a sorába jól illeszkedik a Palkonya Hangja névre keresztelt fesztivál, mely 2018-ban próbálkozik először, de hogy gyökeret ereszt-e, az majd csak később derül ki. Mindenesetre a fellépők névsora bizakodásra adhat okot, bár egy rétegműfajban szólítja meg a közönséget, meg a boros körítés is ismerős számtalan más rendezvényről, mégis unikális rendezvénnyel lesz dolgunk, melyet az ország egyik legnépszerűbb zenekara, az Irie Maffia neve fémjelez. Öt helyszínen dübörög majd a zene a Villányi borvidék egyik legszebb falujában. A főképp hiphop és afrobeat típusú fellépők mellett olyan nívós zenekarok is teszik le a névjegyüket mint például a The Qualitons és a Kéknyúl. De a lazább zenék szerelmeseinek kedvez majd a Singas Projekt és többek között Barabás Lőrinc finom jazz muzsikája.

Ezen a hétvégén péntektől Abaliget ad otthont a Magyar Bluegrass Zenei Egyesület 16 éve hagyományos nemzetközi fesztiváljának. A rendezvényen a műfaj neves nemzetközi és hazai előadói muzsikálnak, vasárnap pedig zenei workshop lesz. Pénteken a cseh Solc Boys mellett a pécsi Tarnai Acoustic, valamint a Fejér megyében klasszikusnak számító PASSZ együttes lép színpadra. Szombaton hallható az angol Hot Fingers, Gyánó Huba és az Along the Creek, főműsoridőben a polihisztor Berta Zsolt, a Hungarikum Együttes majd a szlovák Šidlo műsora következik.

Mohácson sörfesztivált tartanak pénteken és szombaton. Az első nap estéjén nem kis tömeg várható, hiszen a mulatós császár, Kis Grófo hozza el a legnagyobb slágereit. Másnap a Nihil Chips rockslágerekkel bombáz, majd Opitz Barbara az X-faktor korábbi győztese mutatja meg, hogy még mindig kopásálló a hangja. A himesháziaknak is van egy jó hírünk, ugyanis a negyedik Himesi Mézes Ünnepen szombaton este hattól Bródy János penget. A Siklósi Várfesztiválon döbbenetes mennyiségű programból csemegézhetnek az érdeklődők, a könnyűzenei programok közül pénteken az Irigy Hónaljmirigy fellépése kívánkozik az élre, míg szombaton a Majka & Curtis buliján fognak ezrek tolongani. Bikalon a kastélyszállóban az Edda Művek mutatja meg, hogy ki áll a kör közepén, Szigetváron a fürdőfesztiválon Takács Nikolas rezegteti a hangját szombat délután fél háromtól, míg Magyarhertelenden Eb Davis kalauzol el a blues világába este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában