buliajánló

2018.05.24. 20:00

Szinte teljesen megőrül Pécs az utolsó tavaszi hétvégén

Berki Krisztián Dorinával érkezik, jön az első Disney-parti is, de lesznek azért minőségi és igényes produkciók is a városban.

dg

Lassan nyugovóra tér a klubszezon Pécsen is, mindent elsöpörnek a nyári fesztiválok, és eljön a szabad ég alatti bulik ideje. Még utoljára azért körbenézünk, hogy milyen a hétvégi partifelhozatal a megyeszékhelyen.

A Szabadkikötő élen jár a minőségi zenék bemutatásában, ráadásul a hétvége mindkét napjára kínál programokat. Pénteken este két zenekar lép fel: a Köztársaság Bandája egy olyan zenekar melynek célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. A másik fellépő az Aurevoir nevű zsámbéki fiatalokból álló zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség; többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással azonban az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje volt rájuk. Szombaton a budapesti neosoul-elektornikában mozgó Window tavaly megjelent első lemezét hozza el ebbe a klubba, amihez elhívták magukkal James Chatburn ausztrál énekest is.

A Nappaliban pénteken este a Folkfonics játszik, mely zenekart konzervatóriumot és zeneakadémiát végzett művészek alapították, akik mindannyian sajátos, olykor eltérő, mégis egyedi stílust visznek a formáció hangzásvilágába. Különleges zenei világukban a népdal, az irodalom és saját dallamaik keverednek alternatív pop-funk-swing köntösbe bújtatva. Szombaton egyrészt a Flexible Juice hozza el kísérletező lo-fi alterrockját, sok dallammal, gitárreszeléssel, elektronikus minimalizmussal, másrészt a Halál;orgazmus mutatja be a VHK-Tudósok-Bizottság vonal mentén létrejött műsorát.

A Trafikban péntek este a Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar koncertje látható. A zenekar egy olyan különleges formáció, amely kizárólag csakis a két kultis színész filmjeinek zenéit játssza. A repertoár lefedi a teljes életművet, de minden korszak legismertebb dalaiból tevődik össze.

A hétvégén végleg bezár az egyik ismert underground hely, A Szoba a Király utcában. Ebből az alkalomból a búcsúzóra eljön a teljes BETWIXT család pénteken: tizenketten, párokba rendeződve fogják váltogatni egymást a dj pultban. Másnap a Trash Telep segítségével egy Undibuli nevű programmal zár a klub, talán jobb is, ha nem mondjuk el, miféle zenékre lehet rázni. A Pécsi Est szombaton szintén a trash lesz terítéken. Egy olyan buli jön, ahol a Disney dalok lesznek a főszerepben, a szokásos Pécsi Estes zenék mellett. Ha ennyi ironikus kikacsintás nem lenne elég, akkor eláruljuk azt is, hogy a Club Fashionben Berki Krisztián és Dorina súlyosbítja a péntek esti bulit. Aki tehát javít matekból, annak mindenképpen ott a helye. A Pécsi Sörházban szombaton senki nem fog aludni, mert jön az újabb Insomnia-buli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában