buliajánló

2018.05.17. 20:00

Tengernyi zenekar érkezik a hétvégén Pécsre, de a tánc sem maradhat el

Ezen a hétvégén a Zsolnay Piknik lesz a könnyűzenei fókuszpontban Pécsett, de mellette természetesen a klubokban is szól majd a zene. Nem is akármilyen.

Dömötör Géza

Mint arról már korábban beszámoltunk, ezen a hétvégén rendezik meg a Zsolnay Pikniket, a családok kedvenc fűben heverészős fesztiválját, melynek évről-évre egyre nívósabb a könnyűzenei kínálata. A teljesség igénye nélkül a pénteki fellépők közül Csemer Boglárka koncertjét ajánljuk jó szívvel a Bóbita Szabadtéri Színpadról, de érkezik Szeder, illetve Szalóki Ági is. Szombaton Rutkai Bori fellépését nem érdemes kihagyni, de a Lovasi András rajongók is örülhetnek, mert a Véletlen koncerten felbukkan ő is. A zárónapon pedig Ripoff Raskolnikov Bandet lehet meghallgatni a Zsolnay negyedben zajló háromnapos dzsemborin.

A Pécsi Estben a szezon egyik legnagyobb durranása jön, hiszen a doom-stoner metál egyik legelismertebb európai képviselője, az ukrán Stoned Jesus érkezik péntek este a klubba. A komoly magyarországi rajongótáborral, élőben és lemezen is lehengerlő kijevi zenekart a Trillion és a pécsi Longbong vezeti fel. Másnap a Kereskedők Házának aljában található klubban a magyar rock egyik legendája, Póka Egon zenél. Szombaton a 10 éves jubileumát ünneplő Póka Egon Experience-szel érkeznek Pécsre, műsorukban a nagy példakép Jimi Hendrix dalok és saját szerzemények is felcsendülnek majd. Őserejű, minden túlzás nélkül világszínvonalú zenélés várható.

A Szabadkikötőben pénteken este a jól bejáratott Can You Kick It nevű rapbuli sorozat tér vissza májusi alkalmával, Bankos meg a Posse veszi birtokába a helyet, hogy egy este erejéig egész Pécs együtt bólogathasson. Másnap a Pozvakowski az ország nagy valószínűséggel leghangosabb zenekara érkezik, öntörvényű noise-rockkal, experimentális utazással, melyhez egyedülálló vizualitás társul. Fellép még aznap a Lucy Dreamin' is, a háromfős improvizatív csapat pszichedéliát hoz kettő darab basszusgitárral.

A Nappaliba pénteken este Balogh Balázs pécsi jazzdobos látogat el formációjával. Zenéjükre a ritmikai sokszínűség jellemző, s bátran kísérleteznek szokatlan lüktetésekkel és poliritmiával. Bár alapvetően a jazz klasszikus eszköztárából építkeznek, szabadon merítenek a különböző műfajokból.

A Trafikban péntek este újítással érkezik a Yugo Night bulisorozat. A TS Šetnja zenészei a gradistyei horvát részről érkeznek, fiatalos energikus zenével szórakoztatnak, majd Dj Bogdan pakolja régi és az új Balkán zenéket. A Club Fashionben pénteken az amerikai házibuli életérzést élhetik át az érdeklődők, pünkösdvasárnap pedig az I. Pécsi Retro Fesztivál keretében a V-Tech, az Ámokfutók és a Groovehouse emeli az est fényét. A Pécsi Sörházba a korábban telt házzal futó We Are partisorozat zárja a szezonját, másnap pedig a kilencvenes évekbe repülhetünk vissza Spannal és NODJ-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában