Baranyai körkép

2018.07.01. 15:35

Tesztelhető már a NAV Online Számlázója

A 2018. július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostantól elérhető, ingyenesen használható számlázó programja, az Online Számlázó, amelyet a NAV azért hozott létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását.

Wald Kata

Július elsejéig ellenőrizniük kellett az érintetteknek, hogy az általuk használt programmal megfelelően teljesíteni tudják-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségüket. Emellett a vállalkozásoknak indokolt felmérniük azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérniük számlázó program használatra, különös tekintettel arra, hogy 2018. július 1-jétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.

A NAV saját fejlesztésű számlázó programot tett elérhetővé azoknak, akik csak mostantól térnénék át a használatára vagy a jelenlegi programjuk nem fog megfelelni az új szabályozásnak.

A program jelenleg az adóhivatal Online Számla tesztrendszerén érhető el (https://onlineszamla-test.nav.gov.hu.), ami az elvégzett sikeres regisztrációt követően használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!