Ötvenmillióval is tartozhat.

2018.09.07. 17:30

Tíz éve hagyta a Palatinus szálloda mélygarázsában luxusautóját

Tíz éve porosodik egy nagy értékű, S-Type Jaguár a Palatinus szálloda mélygarázsában.

Zs. J.

Egy külföldi férfi 2008-ban jelentkezett be a belvárosi szállodába és parkolt le autójával a Nádor szálloda épülete alatt található mélygarázsban. Egy idő után a férfi kijelentkezett a szállodából, taxiba ült és onnantól kezdve nyoma veszett.

Három évre rá jelent meg az akkori híradásokban, hogy a tulajdonos a luxusjárgányért nem tért vissza, közben persze a parkolási díjhátralék is szépen növekedett. Ez az összeg mára meghaladja a kocsi árát, ami akkor 12-13 millió forintot érhetett. A tartozás becslésünk szerint jelenleg közel ötvenmillió forintra rúghat.

Közben kiderült, hogy a német rendszámú kocsi Fellbach városából való. Úgy tudjuk az illető idővel elhalálozott. A rokonok most a hagyatékon pereskednek. Korábban a szálloda megtette a szükséges lépéseket, információink szerint az ügyet polgári perre vitte. Megkerestük a szálloda vezetőségét, hogy hol tart az ügy, ám csak egy rövid választ kaptunk. „Az eljárás folyamatban van, így annak lezárásáig nem kívánunk az ügyről nyilatkozni! Amennyiben bármilyen konkrétum lesz, úgy tájékoztatjuk Önöket” – közölte a Dunántúli Naplóval Danka András, a pécsi szálloda igazgatója.

Mint az interneten kutakodva kiderült, nem egyedi esetről van szó. Egy skót férfi a barátjától kérte kölcsön BMW-jét, és azzal ment el Manchesterbe egy koncertre, amit a Manchester City stadionjában tartottak. Az autóval leparkolt, ám vagy a koncert, vagy valami más miatt elfelejtette, hol hagyta a kocsit. Az eltűnést bejelentette a rendőrségen és persze a tulajdonossal is közölte a rossz hírt. Telt-múlt az idő és fél év múlva a stadiontól nem messze a rendőrség megtalálta a kocsit, igaz egy csekk is érkezett az elmaradt parkolási díj összegével.

Dubaiban eladták az elhagyott autókat

A 2008-as gazdasági válság Dubait sem kímélte. A nemzetközi üzleti központnak számító emirátusi városban sok külföldi vállalkozó halmozott fel tetemes adósságokat. Mivel a helyi törvények értelmében börtönbüntetéssel is sújtható az adósság felhalmozója, ezért elmenekültek az országból, sokuk a reptéren hagyta hátra értékes autóit. Az ottani törvények lehetővé tették a helyi hatóságoknak, hogy a lefoglalt járműveket értékesítsék, így többek között Mercedeseket, Bentleyket, Ferrarikat, Lamborghiniket adtak el akkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!