Baranyai körkép

2018.06.19. 07:00

Továbbra is buszra kell majd átszállnunk

Nem ér véget a vágányzár a Pécs–Budapest vonalon Százhalombatta és Kelenföld között.

Palotás Péter

Igencsak körülményes már hónapok óta az eljutás Pécsről Budapestre. Az erre vállalkozóknak Százhalombattán autóbuszra kell átszállniuk, a Keleti pályaudvar helyett pedig csak Kelenföldig viszik az utasokat. Továbbra is mindössze egy olyan vonatpár marad, amely közvetlenül köti össze Pécset a Déli pályaudvarral, illetve vasárnaponként egy InterCity (IC) járattal lehet eljutni Budapestre.

A Magyar Államvasutak (MÁV) korábbi közleménye szerint február 26-a és július 15-e között tartott volna a forgalmi korlátozás, ám sajnos mostanra biztossá vált, hogy ezt követően is marad a buszoztatás.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a június 16-án életbe lépő nyári menetrendben „a Budapest-Keleti–Pécs viszonylatú InterCity vonatok helyett Kelenföld–Százhalombatta között továbbra is vonatpótló buszok közlekednek”.

Mindez augusztus 22-ig így lesz, de könnyen lehet, hogy még tovább, a vasúttársaság ugyanis azt írta, a beruházást várhatóan jövő tavasszal fejezik be. Csekély vigasznak tűnik a hosszabb menetidőért és az átszállással járó kellemetlenségért cserébe, hogy a buszos pótlással közlekedő IC-vonatokra díjmentes az elővételben amúgy 180, az utazás napján 300 forintba kerülő helyfoglalás, de pótjegyet továbbra is venni kell. Az interneten megváltott menetjegyekre akár húsz százalékos kedvezményt kaphatnak az utasok, attól függően, hogy melyik járatot választják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!