Labdarúgó-Megye I.

2018.06.16. 16:21

Új edző van Szászváron – Kovács Imre irányítja a csapatot jövőre

A Gienger Megyei I. osztályban szereplő Szászvár számára nem sikerült jól az előző bajnokság, így nem meglepő, hogy a következő szezonnak új edzővel vág neki a gárda, amelynek játékoskerete is alaposan át fog alakulni.

Horváth László

Csalódást okozott játékosai, vezetői, de főképpen szurkolói számára a labdarúgó megyei I. osztályban játszó szászvári felnőtt csapat szereplése a legutóbbi bajnokságban, a hetedik helynél jóval többet várt mindenki. Nem meglepő tehát, hogy edzőt cserélt a klub, az új szakvezető Kovács Imre, aki utoljára a Szentlőrinc II-t irányította, amellyel tizedik lett, szintén a megye I-ben.

Szászváron a gondokat jelezte, hogy a 2017–18-as idényben többször váltottak trénert, Tóth Mátéval kezdtek, aztán jött Pest Roland, de a pontvadászatot a Molnár Gábor–Dávid Ervin duóval fejezték be.

Az 53 éves Kovács NB I-es futballista volt, az élvonalban az FTC, a Csepel és a Siófok színeiben focizott, szerepelt a Szászvárban is, ahol a település jelenlegi polgármestere, Dunai Péter a játékostársa volt. Az elöljáró hívta most Szászvárra és az edző (aki korábban ült többek között az NB III-as Szentlőrinc és négy hónapig a PVSK kispadján is) igent mondott a felkérésre. Nem határozott idejű szerződésben állapodtak meg, hanem határozatlan tartamúban.

– Az első év nehéz lesz, lépésről lépésre, fokozatosan kell építkeznünk – fogalmazta meg a céljait Kovács, aki kérdésünkre azt válaszolta, hogy valószínűleg párhuzamosan marad a megyei IV-es Mozsgó II. játékos-edzője.

– Sok nehézség jellemezte részünkről a legutolsó bajnokságot – nyilatkozta Dávid, aki hónapokig megbízott elnökként tevékenykedő Törő Tamás helyett az első számú jelölt a sportegyesületi vezetői posztra. Egy éve még játszott.

– A sok probléma miatt sejteni lehetett, hogy nem végzünk az első hatban. Ennek ellenére csalódtunk. Innen kezdve viszont már stabil megyei I-es gárdát akarunk építeni, amelyben helyi srácok is helyet kapnak. Ez nem volt jellemző ránk az utóbbi években.

A keretben is nagy mozgás várható, minden játékossal tárgyaltak, ennek alapján kiderült, hogy a 80 százalékuk elmegy. A helyükre igazolni kell, ami nem lesz egyszerű feladat.

Annyit már elért az új szakvezető, hogy a felnőtt együttes visszatér Szászvárra, vagyis nemcsak a hazai meccseit játssza Szászváron (akárcsak eddig is), hanem az edzéseit is ott tartja (és nem Pécsbányatelepen, mint a legutóbbi idényben). Márpedig ezzel közelebb kerülhet egymáshoz a csapat és a közönsége.

A Szászvár a felkészülést július 17-én, kedden kezdi meg a következő szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában