komolyzene

2018.09.11. 20:06

Új koncertek jönnek – évadot nyitott a Pannon Filharmonikusok

Szilárd alapokra építette új évadát a Pannon Filharmonikusok.

Mészáros B. Endre

– Fenntartóként csak gratulálni tudok ahhoz a tudatos és elkötelezett munkához, nemzetközi színvonalú teljesítményhez, amit a Pannon Filharmonikusok évről évre produkál – fogalmazott Páva Zsolt polgármester a zenekar Titanium évadjának ismertetőjén.

Arról már Horváth Zsolt igazgató számolt be, hogy azért ez a találó elnevezés, mert a titán egyedülállóan ellenálló és szilárd anyag, a talajtól az élőlényekig mindenben jelen van. A zenekar pedig hasonlóképpen szilárd alapokon építkezik, a zenét a titánium-kvarc elképesztő színorgiájával megszólaltatva. Bogányi Tibor vezető karmester azokról a világsztárokról beszélt, akik a zenekarral együtt lépnek fel. Jönnek híres hangszeres szólisták, operacsillagok és legendás karmesterek is. Csak néhány név a sorból: Kiss József, Banda Ádám, Giovanni Guzzo, Bogányi Gergely, Eötvös Péter, Howard Williams és Gilbert Varga. Utóbbi világhírű karmester három koncerten is szerepel, Benjamin Schmid, a rezidens hegedűművész pedig a zenekarral közös Bartók és Csajkovszkij lemezzel jelentkezik.

A Pannonicum-estek gasztro klubrendezvényekkel egészülnek ki, Classical Chill Out címmel a városban tanuló külföldi egyetemisták angol nyelvű beavatón ismerkedhetnek a komolyzenével. A fiatalokat a No Babel sorozat ezúttal a tánc világába kalauzolja, s Utózönge elnevezéssel felnőtteknek, kezdőknek is hirdetnek beavatóprogramot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában