vásárosdombó

2018.06.17. 12:35

Új pályán sportolhatnak már a diákok

A Szigetvári Tankerületi Központ nyertes pályázatának köszönhetően több mint 60 millió forintból fejlesztik a Vásárosdombói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát. Az intézményben több mint hatvan tanuló vesz részt rendszeresen futball edzéseken, ezért esőként az iskola műfüves pályája újult meg.

T. V.

Mint azt Schumann Norberttől az iskola igazgatójától megtudtuk, a gyerekek nem csak tornaórán használhatják a pályát, hanem szabadidős tevékenységek során is. Emellett a község lakossága és a környező településeken élők is használatba vehetik.Az ünnepélyes átadó kedd délelőtt volt, a gyerekek egy rögtönzött meccs alkalmával próbálták ki az új pályát, a kezdőrúgást nagy örömükre Korcsmár Zsolt, magyar válogatott labdarúgó végezte el.

– A pályázat fő célja olyan infrastrukturális helyzetet biztosítani egy adott oktatási intézménynek, amely a hosszútávú optimális fejlesztést teszi lehetővé a gyerekek számára – mondta el Hirtné Pesti Krisztina, a Szigetvári Tankerületi Központ projektreferense.

Halad a munka

A pályázat keretein belül az épület olyan felújítási munkálatait végzik el, melyek már évek óta problémát jelentettek, de a finanszírozási lehetőségek nem voltak biztosítva. Nyáron sor kerül a tornaterem felújítására, az iskolaépület homlokzati nyílászáróinak korszerűsítésére, és a pálya körüli kerítés építésére is. A fejlesztéseknek köszönhetően a diákok szeptemberben olyan épületet vehetnek birtokba, mely biztosítja az optimális tanulás lehetőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!