labdarúgás

2018.08.10. 20:52

Üres lesz a lelátó a PMFC meccsén

Hazai pálya, sajnos szurkolók nélkül – így mit sem ér az egész. Kár, hogy a PMFC labdarúgócsapatának szezonbeli első otthoni mérkőzését nem láthatják a drukkerek, mert a piros-feketék zárt kapus meccsen fogadják az egyik bajnokaspiránst. A Szentlőrincre szintén hazai bajnoki (és remélhetőleg győzelem) vár, a Kozármisleny idegenben lép pályára.

K. Mayer András

Nincs könnyű helyzetben a PMFC alakulófélben lévő labdarúgócsapata, hiszen az első fordulóban az elmúlt idény negyedik helyezettjénél, a Dunaújvárosnál vendégeskedett (s 1–0-ra kikapott), a második körben pedig azt a Szeged-Grosics Akadémiát fogadja, amely az NB II.-ből került ide, és rögtön szeretne is visszakerülni. Persze talán jobb is mielőbb túl lenni az ilyen meccseken, hogy aztán amikor már nagyjából összeáll az együttes, olyanokkal csatázzon, akik ellen reális esélye van a győzelemre.

Jelenleg még nincsen ebben a helyzetben Sárai György csapata, ugyanakkor a Dunaújváros elleni eredmény, a nyújtott játék jelezte, hogy semmi sem lehetetlen.

– Hozzáállásban, fegyelmezettségben hasonlót várok, mint amit Dunaújvárosban produkáltak a fiúk – mondta lapunknak a vezetőedző. – Remélem, hogy az ott elkövetett hibák nagy részét ki tudtuk javítani az elmúlt napokban. Még hatékonyabban kell védekezésből támadásba lendülnünk, és jó lenne, ha javulnánk, fejlődnénk a befejezéseknél, a helyzetek kihasználásánál, hiszen ez adja a futball savát-borsát.

A szakvezető hozzátette, jó hír, hogy a bajnokesélyes ellen már számíthat Péter Bencére, a Puskás Akadémiától érkező csatárnak ugyanis megjött a játékengedélye. Szintén örömteli, hogy Erdős Gábor nem megy máshová: a védő tehát marad a PMFC-nél. S egy rossz hír a végére: a Szeged-Grosics Akadémia elleni meccset ugyan saját otthonában játszhatja le a PMFC, ám zárt kapuk mögött kell megrendezni (az előző szezonban a Dabas elleni pécsi meccsen történt rendbontás miatt), vagyis a szurkolók maximum a kerítésre felkapaszkodva láthatják, mit produkálnak a kedvencek.

A szentlőrinci szurkolóknak szerencsére nem kell sehova felkapaszkodniuk (mondjuk nincs is hova), ha vasárnap látni akarják csapatukat. Turi Zsolt együttese szintén hazai pályán játszik, s miután a Paks II.-t fogadja, jó esélye van a három pont megkaparintására. Muszáj is lesz behúzni ezt a meccset, elvégre a SZEOL otthonában sima vereséggel kezdett.

– Valóban, ezt a mérkőzést meg kell nyernünk, hogy elinduljunk felfelé – fogalmazott Turi Zsolt. – Az olyan ellenfelekkel szemben nem hibázhatunk, nem hullajthatunk pontokat, akik az előző idényben alattunk végeztek a tabellán, márpedig a paksiak ide tartoznak. Mindent meg is teszünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. Dominálni akarunk a meccsen, szeretném, ha erősebbek lennénk a párharcok terén az első bajnokinkhoz képest, tudatosabban kell felépítenünk a támadásokat és határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt.

A kozármislenyiek az első fordulóban határozottak voltak – szereztek is három gólt. Jól rajtoltak, s bízunk benne, hogy a folytatás is hasonlóan sikeres lesz. Ma délután a Rákosmente vendége lesz Németh Zsolt együttese, amely az erőviszony alapján nyugodtan célba veheti a három pontot. Az előző szezonban nem sok sikerélménye volt a Rákosmente ellen, a két meccsen gólt sem szerzett, s mindössze egy pontot csípett el, itt van hát az ideje a törlesztésnek!

Öt mérkőzés lesz szombaton

Kell még néhány forduló ahhoz, hogy pontos képet kapjunk az NB III. Közép csoportjának erőviszonyairól. Az első játéknapon nagyon magabiztosan vette az akadályt mindkét szegedi csapat, továbbá az Iváncsa és a Dabas is – kíváncsian várjuk, mire lesznek majd képesek ezek az együttesek a második körben.

A 2. forduló párosításai. Augusztus 11., szombat, 17.00: PMFC–Szeged-Grosics Akadémia, Rákosmente–Kozármisleny, Szekszárd–Dunaújváros, Taksony–Hódmezővásárhely, Makó–Iváncsa. Augusztus 12., vasárnap, 17.00: Szentlőrinc–Paks II., Dabas–Kecskemét, Bp. Honvéd II.–SZEOL.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában