kosárlabda

2018.06.08. 19:41

Válogatott irányítót igazolt a PVSK, Supola távozik

A PVSK-Veolia férfi kosárcsapata szerződtette a Kecskemétről távozó válogatott irányítót, Pongó Mátét, közben kiderült, hogy távozik a csapattól az egyik húzóember, Supola Zoltán, és az eddigi pályafutását a PVSK-ban töltő Bíró Olivér. Antóni Csanád szerződést hosszabbított a pécsiekkel, a csapat korábbi centere, Horti Bálint pedig valószínűleg visszatér Körmendről.

Szakács Miklós

Alig két hete fejezte be a PVSK-Veolia a bajnokságot, de jelen állás szerint közel van ahhoz, hogy a jövő évi kerete magyar fele késznek legyen mondható.

Pénteken több kérdőjel is kiegyenesedett. A pár napja Kecskemétről távozó Pongó Máté egy éves szerződést kötött a PVSK-val. A 24 éves irányító a kecskemétiek alapembere volt az előző szezonban. A már a válogatottban is bemutatkozó játékos 30 perc alatt 7 pontot, 4,2 gólpasszt és 3,2 lepattanót átlagolt, és mint megtudtuk tőle, annak ellenére választotta a Pécset, hogy nemzetközi kupában érdekelt csapat is hívta.

– Valóban volt több megkeresésem, az európai porondon is szereplő csapattól is – árulta el Pongó a Dunántúli Naplónak. – Beszéltem Csirke Ferenccel, a PVSK edzőjével, aki meggyőzött róla, érdemes a idejönnöm, elsőszámú irányítóként számít rám. Kilenc évet töltöttem el Kecskeméten, ahol nagyon jól éreztem maga, de ideje volt váltani, kellett az új impulzus. A PVSK-val az első ötbe akarunk kerülni jövőre, úgy gondolom, ez egy ambíciózus cél, adott a lehetőség arra, hogy fejlődjek.

Az új igazolás azonban nem ok nélkül történt. Supola Zoltán ugyanis élő szerződése ellenére távozik a pécsiektől. Bán Gábor ügyvezető azt mondta, érezték rajta, hogy nem akar maradni, ezért nem is erőltették a dolgot, így pont kapóra jött, hogy Pongó új klubot keresett. Szintén máshol folytatja Bíró Olivér, aki a hírek szerint a bajnoki döntős Falcoba tart. Jó hír viszont a PVSK szurkolóinak, hogy a lejáró szerződésű Antóni Csanáddal megegyezett a klub, így Pécsett folytatja pályafutását a fiatal kosaras, akárcsak Simon Kristóf és Demeter Attila. Az utóbbi napokban erősödött a pletyka, amely szerint a PVSK korábbi centere, Horti Bálint is visszatérhet Baranyába. Meg is kérdeztük Bán Gábort, aki megerősítette, valóban képben van Horti leigazolása, sőt, már közel járnak ahhoz, hogy megegyezzenek a kosarassal. Az idei légiós-kvartettből csak Veljko Budimir maradására van esély, vele még egyeztet a klub az esetleges szerződés-hosszabbításról.

Címkék#pvsk#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában