ilyen is van

2018.06.17. 15:30

Zenével hálálja meg a saját gyógyulását

Nosztalgia zongoraestekkel köszöni meg egy, a harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórházban kezelt beteg az ott dolgozók munkáját. Vajtai Nándor több mint tíz éve minden nyáron egy hónapot tölt Harkányban, amiért úgy érzi hálával tartozik a kórháznak.

Zsíros Krisztina

A kórház dolgozóinak kedvességét, a kezeléseket és az ott töltött napokat szeretné meghálálni dr. Vajtai Nándor. A már nyolcvan évet is megért egykori fogorvost tizenöt évvel ezelőtt műtötték porckorongsérvvel, azóta minden évben egy hónapot tölt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban, a rehabilitációs kezelést, és a kórházi dolgozók kedvességét természetesen eddig is minden évben megköszönte.

– Tavaly és tavalyelőtt a szobában zenéltem az ápolóknak, most úgy gondoltam, valamelyest publikussá teszem, és a büfében játszom el a dalaimat – mondta az idős férfi. Júniusban minden szombaton és vasárnap zongoraestet ad a kórház büféjében, 18 és 19 óra között.

Azt mondja, ez egy gesztus, amellyel kedveskedni szeretne, emellett pedig a betegek számára egy jutalom is lehet az ő zongorajátéka. Szeretné, ha a betegtársai is éreznék, hogy itt a kórházban a szabadidejükre is figyelnek, szórakozási lehetőségként és persze a gyógyulásukra is jó hatással bírnak a dallamok. Az önkéntes előadó a reumatológiai osztály vezetőjével és az ápolási igazgatóval is megbeszélte, hogy ily módon köszönné meg az itt töltött napokat, a dolgozók nagy örömmel fogadták a kedvességet, a hála jeléül szolgáló koncerteket.

A dolgozók nagyon örültek a kedves gesztusnak, ám betegek közül még kevesen hallgatták meg a koncertet. Ez valószínűleg azonban mindössze annak tudható be, hogy Harkányban a múlt hétvégén rendezték meg a Jézus Szíve Búcsút, az események pedig péntektől vasárnapig zajlottak a városban. Akik már hallották őt játszani, azok között volt olyan is, akik pénzt akartak adni neki, ám ő nem fogad el. Elárulta, fagylalttal és gyümölccsel viszont bármikor kedveskedhetnek neki.

– Tizenöt éve járok ide, minden évben ide járok rehabilitációra, ilyenkor masszíroznak, tornáztatnak, kezeléseken veszek részt, kondícióban tartanak, nagyon jóleső állapotban hagyom el a kórházat. Úgy érzem, hogy ezzel tartozom a kórháznak, amit ezekkel a koncertekkel próbálok abszolválni – mondta a budapesti származású Vajtai Nándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!