a fair play kegyetlen oldala

2018.06.28. 18:01

A sárga szín elütötte Szenegált a továbbjutástól

Kolumbia végzett az első helyen a H csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban csütörtökön 1-0-ra legyőzte Szenegált, amely végül a fair play-pontok összevetésével csúszott a harmadik helyre, s esett ki.

Szamara, 2018. június 28. A szenegáli Mbaye Niang (háttal) a kolumbiai Yerry Mina az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportja harmadik fordulójának Szenegál - Kolumbia mérkõzésén Szamarában 2018. június 28-án. (MTI/EPA/Wallace Woon)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Wallace Woon

A csoport másik mérkőzésén Japán 1-0-ra kikapott a már biztosan búcsúzó Lengyelországtól, azonban ez az eredmény elég volt a szigetországiaknak, ugyanis a sárga és piros lapok tekintetében jobban álltak afrikai riválisuknál. Emiatt a találkozó utolsó bő tíz perce ritkán láthatóra sikerült, hiszen a lengyelek és a japánok sem akartak előre menni, így békés gurigázást láthatott a füttykoncertet adó volgográdi közönség.

A vb-k történetében először rangsoroltak a fair play-pontok két csapat között.

José Pékerman, a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya 52. FIFA által rendezett mérkőzésén ült a kispadon, ezzel új rekordot állított fel.

Az első 45 percben a szenegáliak futballoztak veszélyesebben, s a Sadio Manéval szemben elkövetett szabálytalanság után a videóbíró mentette meg a kolumbiaiakat. A dél-amerikaiaknak egy veszélyes szabadrúgásuk és egy Falcao-fejesük volt, azonban a félidő közepén sérülés miatt elveszítették a legutóbbi vb aranycipősét, James Rodriguezt.

Fordulás után eseménytelenül csordogált a találkozó, főként azt követően, hogy a másik mérkőzésen Lengyelország megszerezte a vezetést, ugyanis így a gól nélküli döntetlen tökéletesen megfelelt mindkét gárda számára. Aztán a 74. percben érkezett a védő Yerri Mina, és sorozatban második meccsén is betalált, „borítva” ezzel a mérkőzést.

74. perc: egy jobb oldali szögletre Mina tökéletes ütemben érkezett, az ötösről lefejelte a földre a labdát, amely onnan a hálóba vágódott (1-0).

Innentől kezdve sürgőssé vált a helyzet a szenegáliaknak, de hiába próbálkoztak, az eredmény nem változott – mint ahogy a másik mérkőzésen sem, így a fair play-pontok alapján az afrikaiak búcsúztak a világbajnokságtól.

A szenegáli rajongók pedig könnyek közt kérdezhetik, hogy mit is nyert ezzel Kolumbia.

Borítókép: A szenegáli Mbaye Niang (háttal) a kolumbiai Yerry Mina az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportja harmadik fordulójának Szenegál – Kolumbia mérkőzésén Szamarában 2018. június 28-án.

MTI / EPA / Wallace Woon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!