Meglepetés

2018.06.19. 16:17

Japán visszavágott Kolumbiának a brazíliai vereségért

Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott egymással, akkor a dél-amerikaiak 4-1-re nyertek.

Szaranszk, 2018. június 19. A japán Haragucsi Genki (b) és a kolumbiai Johan Mojica az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának elsõ fordulójában játszott Kolumbia - Japán mérkõzésen a szaranszki Mordovia Arénában 2018. június 19-én. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)

A legutóbbi vb aranycipőse, James Rodriguez nélkül felálló Kolumbia számára rémálomszerűen indult az összecsapás, ugyanis 176 másodperc elteltével ember-, majd a Kagava által értékesített büntetővel gólhátrányba is került. A mostani tornán Carlos Sanchez az első játékos, aki piros lapot kapott, míg a vb-k történetében ő a második leggyorsabban kiállított futballista. A korántsem büszke rekordot még az 1986-os tornáról az uruguayi Jose Alberto Batista tartja 54 másodperccel.

A japán Oszako Juja (j) és a kolumbiai Davinson Sanchez. Fotó: MTI / AP / Natacha Pisarenko

A dél-amerikaiak mindezek ellenére egyre nagyobb lendülettel kezdtek futballozni és szép lassan riválisuk fölé kerekedtek, egy fineszes szabadrúgással pedig egyenlítettek.

A fordulást követően feljavult a japánok támadójátéka, és kezdték fölényre váltani az emberelőnyüket, amely a 73. percben góllá érett. A hajrára a kolumbiai csapat kissé elfáradt, de az utolsó percekben egy utolsó rohamra indult, az eredmény azonban nem változott.

A mérkőzés adatai

H csoport, 1. forduló: Japán – Kolumbia 2-1 (1-1)

Szaranszk, 40 842 néző, játékvezető: Damir Skomina (szlovén)

Gólszerzők: Kagava (6., 11-esből), Oszako (73.), illetve Quintero (39.)

Piros lap: C. Sanchez (3.)

Sárga lap: Kavasima (95.), illetve Barrios (64.), Rodriguez (86.)

A két csapat

Japán:

Kavasima Eidzsi – Szakaj Hiroki, Josida Maja, Sodzsi Gen, Nagatomo Juto – Haragucsi Genki, Haszebe Makoto, Sibaszaki Gaku (Jamagucsi Hotaru, 80.), Inui Takasi – Kagava Sindzsi (Honda Kejszuke, 70.) – Oszako Juja (Okazaki Sindzsi, 85.)

A kolumbiai James Rodriguez (k) csapattársaival a vereség után. Fotó: MTI / AP / Mark Baker

Kolumbia:

David Ospina – Santiago Arias, Davinson Sanchez, Oscar Murillo, Johan Mojica – Juan Cuadrado (Willmar Barrios, 31.), Carlos Sanchez, Jefferson Lerma, José Izquierdo (Carlos Bacca, 70.) – Juan Quintero (James Rodriguez, 59.) – Radamel Falcao

A japán Oszako Juja (k) gólt szerez. Fotó: MTI / AP / Mark Baker

A gólok

I. félidő:

3-6. perc: Davinson Sanchez utolsó emberként eladta a labdát, így Oszako egyedül törhetett kapura, ziccerét Osipna hárította, a kipattanót viszont Kagava az üres kapu irányába lőtte, Carlos Sanchez azonban kézzel hárított. A védő piros lapot, a japánok pedig büntetőt kaptak, amelyet Kagava higgadtan a kapu közepébe lőtt (1-0).

39. perc: Quintero a 16-os jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást, rendkívül okosan a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát, azt pedig Eidzsi már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni (1-1).

II. félidő:

73. perc: Honda bal oldali szögletét követően Oszako négy méterről, három védő gyűrűjében a bal kapufára csúsztatta a labdát, amely onnan a gólvonal mögé pattant (2-1).

 

Japán szurkolók a szaranszki Mordovia Arénában. Fotó: MTI / AP / Eugene Hoshiko

Borítóképünkön a japán Haragucsi Genki (b) és a kolumbiai Johan Mojica az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első fordulójában játszott Kolumbia – Japán mérkőzésen a szaranszki Mordovia Arénában 2018. június 19-én.

Fotó: MTI / AP / Eugene Hoshiko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!