nem kímélte honfitársait

2018.06.22. 13:42

Simeone még rúgott egyet a szenvedő argentinokba

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője élesen bírálta többek között Jorge Sampaoli szövetségi kapitányt és Lionel Messit, az argentin labdarúgó-válogatott sztárját is honfitársai csütörtöki, horvátoktól elszenvedett 3-0-ás világbajnoki vereségét követően.

Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone reacts during the Spanish league football match between Club Atletico de Madrid and RCD Espanyol at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on May 6, 2018. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Pierre-Philippe Marcou

Az argentin szakember nem hivatalos nyilatkozatban kritizált, hanem kollégájának, az Atlético másodedzőjének küldött hangüzenetében mondta el kendőzetlenül a véleményét, ám a felvétel nyilvánosságra került.

A heves vérmérsékletű tréner ráadásul Messit talán a lehető legérzékenyebb pontján találta el a szavaival:

„Messi nagyon jó, de akkor, ha kiemelkedő tudású játékosok vannak körülötte. Ha választanod kellene Messi és Ronaldo között egy átlagos csapatba, te kit választanál?”

- tette fel a kérdést German Burgosnak az idén Európa Ligát nyert tréner.

Simeone szerint az argentin válogatott teljesen elveszettnek tűnik, sem a pályán, sem azon kívül nincs vezére.

„Pontosan az történik most a csapattal, ami az elmúlt négy, dicstelen évben történt Argentínával:

anarchia, a vezetés hiánya a játékosoknál, edzőknél, sportvezetőknél. Ez a gárda elveszett”

- mondta az egykori kiváló játékos, majd jól hallhatóan azt is hozzátette: – „A játékosok most az öltözőben fújtatnak, de valakinek fel kell állni és harcolni.”

Simeone szerint Sampaoli az első számú felelőse a csütörtöki katasztrofális vereségének. Úgy látja, hogy Izland ellen kellett volna három védővel és a horvátok ellen négy védővel játszatnia az együttest, nem pedig fordítva, mert Izland lényegesen gyengébb a horvátoknál.

„Sokkal rosszabb, amikor az edző rontja el a taktikát, mint amikor a játékosok hibáznak. Egyértelműen ő a felelős”

- jelentette ki Simeone.

A tréner külön kitért Willy Caballero kapusra, aki hatalmasat hibázott a horvátok vezető gólja előtt, ám Simeone szerint ebben semmi meglepő sem volt.

„Ez a kapus ugyanezt megtette már korábban is, nem igaz German?” – kérdezte segítőjét, az egykori hálóőr Burgost az edző. – „Hibázott Spanyolország ellen, aztán az olaszok ellen, amikor kapufát rúgtak, márpedig ha ilyet hibázol egy vb-n is, akkor gólt kapsz.”

Argentína vereségével két forduló után mindössze egy ponttal áll, mivel korábban Izlanddal döntetlent játszott, s az utolsó fordulóban csak akkor lesz saját kezében a sorsa, ha Nigéria ma (péntek) legyőzi Izlandot.

Borítókép: AFP PHOTO / Pierre-Philippe Marcou

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!