Vélem-én

2009.04.02. 11:10

A baloldal keservei

Rájár a rúd mostanság a baloldalra. Összeomlott Gyurcsány kormánya, ráadásul már leendő utódját, Bajnait fúrják finoman, nemcsak a jobb, de a baloldalról is, pedig még meg sem ragadta a hatalmat.

Cseri László

A feszültség oka az, hogy Bajnai ultimátumot adott az MSZP-frakció tagjainak, akiknek szombat délelőttig kell aláírva eljuttatniuk a miniszterelnök-jelölthöz azt a nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy támogatják tervezett intézkedéseit. A baloldal balról történő szapulása lassan megszokottá válik, hiszen a napokban Gyurcsány pártelnök élesen kritizálta Szekeres Imre elnökhelyettest, akit gyenge emberi minőségűnek nevezett.

A lemondott kormányfőtől még cifrábbakat is remélünk, hiszen 2006-ban azzal zárta hírhedt őszödi beszédét, hogy ha már nem lesz miniszterelnök, ír „majd egy kib.szott jó könyveket a modern magyar baloldalról”.

A baloldal megpróbáltatásai Oroszországban is fokozódni látszanak. Tegnap reggel ismeretlen tettesek bombát helyeztek Szentpétervárott az egyik köztéri Lenin-szobor lábai közé. A hatalmas bronzalakon azonban csupán egyméteres lyuk keletkezett, éppen ott, ahová leülne, ha be tudná hajlítani bronzlábait. Forintba átszámítva így is 48 millióba kerül kijavítása.

Nálunk már alig akad az orosz vezért ábrázoló szobor, az interneten most valaki tízezerért kínál egy búzakék színű porcelán Lenint.
A rendszerváltáskor láttam ilyesmit utoljára a Zsolnay-gyár egyik raktárában.

A padlótól a mennyezetig ácsolt körkörös polcrendszeren ezerszám sorakoztak a zöld eozinmázas Leninek. Eladhatatlanok, panaszkodott a raktáros. Nem is sejtette, hogy húsz év múltán vinnék, mint a cukrot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!