Vélem-én

2012.11.09. 10:00

Biztonságunk gyenge pontjai

Hiába kínálnak fantasztikus kedvezményeket a biztosítók a casco és a kötelező együttes átvitelekor, a kettőt egyidőben felmondani gyakorlatilag lehetetlen.

Mészáros B. Endre jegyzete (Dunántúli Napló)

A kötelező biztosítás felülvizsgálatának hónapjában az az érzésem, hogy a biztosítók egyik vezérgondolata az: dögöljön meg a mások tehene is.

A versenyhelyzetnek kedvező hozadéka, hogy ma már elég egy e-mailt útnak ereszteni, és ezreseket nyerhetünk, ha ügyesen váltunk céget. Ám míg a kötelezőt neten is elrendezhetjük, a szabadon választottat, a cascót, amit önként és többnyire sokkal több pénzért vállalunk, már korántsem ilyen egyszerű módosítani. Pedig a legtöbb társaság hihetetlen akciós kedvezményeket kínál, ha valaki egyszerre viszi át a két járműbiztosítását. Jómagam például immár második éve hiába próbálom kihasználni a lehetőségeimet.

Tavaly ugyanis novemberben mosolyogva közölték a kötelezővel elhagyott intézményben, hogy a cascót is csak a kötés évfordulóváltásakor lehet módosítani, mert ha máskor teszem, akkor nulláról indul a konstrukció. Idén a megfelelő hónapban jelentkeztem, de megint kinevettek, hogy nem elég a netes ügyintézés, csak postai úton küldött írott felmondást fogadnak el, és annak is az évforduló előtt 30 nappal kell megérkeznie. Hogy kinek jó ez a szigorú szabályozás? Csak ötleteim vannak. A casco ugyanis büntető fegyverként használható, miután a gépjármű hitelszerződésekhez feltételeként írják elő a bankok a meglétét.

Ha tehát a „filléreskedő” ügyfél otthagyja a társaságot a kötelezőjével, akkor kicsit betartanak a cascójának. Így hát magam is „rugalmasan” alkalmazkodtam, máris elküldtem postán a 2013-as évfordulóváltáshoz a casco felmondásomat, és egy füst alatt az összes biztosításom (lakás, vagyon) máshová vittem.

Mert jó nézni, ha egy kicsit az ő tehenük is vergődik.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!