Vélem-én

2013.08.14. 09:48

Adok-kapok a nagypályán

Kakasok a szemétdombon. Vagy gyerekek a homokozóban. Ami közös, hogy a veszekedés „vérre megy”: például egy műanyag lapát, egy testesebb giliszta, esetleg a sorrend, hogy kié legyen a napos vagy épp az árnyékos oldal. Így elsőre valami hasonló zajlik Csányi Sándor bankvezér és Lázár János fideszes politikus között.

Katus Eszter jegyzete

Csányi szerint Lázár tehetséges és jó szervező, és ez abból is látszik, hogy milyen jól elintézte a trafikügyet is. Lázár erre reagálva kijelentette, hogy Csányi Sándor az ország első számú uzsorása. Na persze Csányinak sem kellett több, kedden bejelentette, hogy feljelenti Lázárt, aki ezt tudomásul vette, és egyúttal jó egészséget kívánt neki. Igaz, korábban lepolipozta, hiszen szerinte Csányi vállalkozásai behálózzák az egész országot.
Hogy divatosan fejezzük ki magunkat, nagyban megy a szájkarate.

A kérdés leginkább az, hogy miért. Valószínűleg irigykedni nincs okuk egymásra, hiszen egyik sem vágja zsebkéssel a füvet valamelyik közmunkáscsapatban az utcán a negyven fokban. Az sem valószínű, hogy azonos hölgyre vetették volna ki a hálójukat, vagy hogy egy jogtalan tizenegyest focistaként, illetve bíróként éltek volna meg.
Sokkal nagyobb az esélye, hogy egymás érdekeltségi köreit sértik, ahogy az a Gyulai Húskombinát ügyében is felmerült tavaly.

Ez lenne a leglogikusabb, hiszen a tiszteletnek meg kell lennie, ha arra gondolunk, hogy Lázár szerint „akinek nincs semmije, az annyit is ér”. Vagyis aki dolgozik, és mindent megszerez, az valaki. Csányinak pedig sok mindene van. Lehet, Lázár szerint túl sok is?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában