Vélem-én

2014.10.13. 10:00

Duma helyett tetteket!

Tegnap végre talán tényleg véget ért a gyakorlatilag év eleje óta tartó, szinte folyamatos kampányidőszak.

Máté Balázs jegyzete (Dunántúli Napló)

Hacsak nem történik valami egészen váratlan, a választókat most majd’ négy évig békén hagyják a pártok, hiszen legközelebb 2018-ban beszélnek majd lyukat a hasunkba arról, miért is jó nekünk, ha erre vagy arra szavazunk. A helyi képviselő-testületek tagjai és a polgármesterek most még egy év extra időt is kaptak, ugyanis már nem négy, hanem öt évig ülhetnek nyugodtan a babérjaikon, ha úgy tartja kedvük.

Reméljük azonban, hogy nem ezt teszik, hanem mielőbb munkához látnak. Jó, ma még nem várjuk, hogy megtegyék a legelső lépéseiket a köz érdekében, hiszen össze kell seperni a tegnap éjjel szerteszét repült pezsgős dugókat, és persze a diadalt is ki kell pihenni. A győzelem miatti öröm- és bármilyen más mámor se tarthat viszont túlságosan sokáig, mert a duma helyett most már valóban eljött a tettek ideje.

Ugyan a legtöbb helyen nem ígértek toronyórát lánccal a jelöltek, se űrállomást Pogányba, se a Mohács és Pécs távolságot tíz per alatt bejáró szupervonatot, de még csak azt se, hogy Komlón mától mindenkinek lesz munkahelye. Az ígéretek rubrikába viszont így is szép számmal húzogathattuk azért a rovátkákat, reméljük, hogy a teljesítetlenül maradók közé jóval kevesebb vonás kerül majd be néhány év múlva.

Szóval, most már a győzteseken a sor, eljött az ő idejük. S bár mandátumuk ezúttal hosszabb időre szól, annyira öt esztendő sem sok, hogy a leteltekor már ne emlékeznénk arra, mi is történt 2014-ben.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!