Vélem-én

2015.07.21. 11:30

Lokál, patriotizmus

Szimbolikus a megállapodás, amellyel a pécsi önkormányzat bevásárolja, avagy visszavásárolja magát a futballba.

Babos Attila jegyzete (Dunántúli Napló)

Matyi Dezső bérlője volt annak idején a pénz mellett felajánlott, akár ötvenmilliónál is többet érő Király utcai ingatlannak, amit majdnem 400 millión felül kap, ha nem lesz szponzor, a városházától.

A Betűdzsungelt elsőként zárta be Pécsett, de akkor még tervei voltak arról, hogy ott vagy a már szintén bezárt Széchenyi téri könyvesboltja helyén nyit éttermet. Ezek az álmok – ahogyan a keleti városrészben építendő borfalué – látszólag szertefoszlottak, mint a piros-feketék álmai az igazi első osztályról. Maradt egy kávézó. Az ingatlanban ugyanis működik egy, nem is rossz, nem is rosszul. Egy biztosnak tűnő bérlőt tehát veszít a Holding, pedig nem dúskál bennük, de ez egy másik történet.

Matyi nyilván megörökli a bérlőt. Nem irigykedem. Miért tenném? Mert vannak, akik szeretik szidni a náluk sikeresebbet, gazdagabbat? Vagy mert vannak, akik szeretnek a földön fekvőbe rúgni? Én csak azt láttam, hogy volt, aki próbált tenni a pécsi fociért, elviekben a magánvagyonából. Az üzleti életben persze lehet, hogy akadnak olyanok, például könyvkiadásban érdekeltek, akiknek markánsabb véleményük van arról, hogy a hóbortja előtt vagy helyett mire költhetett volna.

Vannak, akik szép autót vesznek, azzal próbálnak több üzletet kötni, mások máshogy villantanak, mutatnak többet. Talán ő is ezt tette. S talán Páváék is villantanak most, de nyilván ők is tudják: kis pénz, kis foci...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!