Vélem-én

2015.08.10. 13:49

Nincs ingyenebéd

Lassan egy hónapja hasít a kormány plakátkampányának második fázisa. Már az első magvas gondolatok is termékeny talajra hullottak: április óta csökkent is egy kicsit az idegengyűlölet Magyarországon. Bár lehet, hogy egyelőre nem úgy tűnik.

Gűth Ervin jegyzete

Azonban nagyon gyorsan más, még látványosabb eredménye is lett a kommunikációs terített durchmarsnak. A hazai közélet történetében példátlan adománygyűjtő akció indult, aminek az lett a következménye, hogy a Kétfarkú Kutya Párt ellenplakátjai ellepték az országot. Ennek a költségvetése rögtön az elejétől nyilvános volt, de a napokban az is kiderült, hogy az állam mennyi adóforintot költött a plakátokra.

Biztos értik, de azért nyomatékosítom: előbb volt nyilvános egy civil kezdeményezés költségvetése, mint az, hogy a mi pénzünkből mennyit költ a kormány a velünk való kommunikációra. Persze nem meglepő, hogy nem akarták szétkürtölni a kampány árát, hiszen kiderült, hogy a viccpárthoz köthető plakátok feleannyiba kerültek, mint az állami hirdetések. Na, ez a vicc. Ha gyanakvóak lennénk, azt is feltételezhetnénk, hogy itt bizony valaki nem járt el körültekintően, és csúnyán át lettünk verve, hiszen jóval a piaci ár felett jutottunk hozzá ugyanazon szolgáltatáshoz. Mármint mi, adófizetők.

De nem vagyunk mi gyanakvóak, így rögtön hiszünk a legújabb kampánynak is. Örülünk, hogy egyre több gyerek ingyenebédet kap majd az óvodában, és el is felejtjük, hogy mennyivel jobb volna, ha mi magunk tudnánk kifizetni.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!