Vélem-én

2016.01.01. 16:38

Reggel eszünkbe juthat: még bármi jó történhet

Valószínűleg hajlamosak vagyunk túlbecsülni az új év jelentőségét.

Katus Eszter jegyzete

Január elsejétől „nem dohányzom”, „eljárok edzeni”, „több időt töltök a családommal”, „új munkahelyet keresek” és így tovább. Pedig hát valójában nem történik más, csak másik naptárat kezdünk, az élet nem változik meg egy csapásra. Vagy ha mégis, akkor az nem a naptári évfordulón, hanem rajtunk múlik.

Mégis van valami misztikuma az új évnek. Ilyenkor azok is lencsét esznek első nap, akik máskor legyintenek a babonákra. Azok is belevágnak új dolgokba, akik eddig csak halogatták. És mindenki bízik abban, hogy maga mögött hagyhatja, ami rossz, a helyét pedig valami jó veszi át. Mert ha nem így lenne, talán fölösleges is lenne számolgatni a napokat, dátumokat nézni, hiszen nem hinnénk a változásban.

Egyik ismerősöm nemrég ünnepelte a születésnapját. Amikor felköszöntöttem, elmondta, hogy bár szabadságon van, aznap reggeltől estig dolgozott, mert bejött egy extra meló. Kicsit sajnálkozva jegyeztem meg neki, hogy akkor biztosan elmaradt a születésnapi buli. Az ő válaszában viszont nyoma sem volt a szomorúságnak. Azt mondta, a munkával annyi pénzt keresett, hogy a következő túrájára már meg is van a fedezet. És amúgy sem ünnepelt volna a születésnapján, mert egy ideje rájött, nem csak az az egy nap van, amikor ünnepelhet. Ő minden egyes nap, amikor felkel, ünnepel, mert aznap még bármi jó történhet.
Ha valamit, ezt a hozzáállást talán érdemes lenne elsajátítani az új évben. Vagy akár már holnap reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!