Jegyzet

2022.02.12. 10:40

Legyél törzsvendég!

Mészáros B. Endre

Ha külföldön járok, s betérek valahová egy kávéra, vagy enni valamit, akkor végignézek a tengerparti éttermi és presszósoron, s odamegyek, ahol a legtöbben ülnek. Ez vírusveszély idején tudom, hogy nem a legjobb ötlet, de így mindig kiderül, hogy hol főznek a legjobban, hol a legkedvesebbek. 

 

A mediterrán tengerparti településeken van ennek egy másik üzenete is. Arrafelé az emberek a fél napjukat elüldögélik egy kávé mellett, és a társaság háromnegyed része mindig azonos, a környékbeliek, akiknek állandó törzshelye az adott vendéglő. Ezt a fílinget pedig mindenkinek át kell egyszer élni, mert olyan, mintha lenne az embernek egy másik, a valóságosnál sokkal nagyobb családja, ahol ugyanúgy figyelnek a gondolataira, bármiről is legyen szó. Ahol apró dolgokban is összetart a közösség, a légkör pedig egész napra feltölti a betérőt. Kicsit olyan ez, mint amikor a foci- vagy a teniszpályán összejön rendszeresen ugyanaz a csapat, és többen is érdeklődnek tőlünk két gól, két pont között a mindennapok történéseiről. 

Ahol néhány kedves szótól egész napra feltöltődhet az ember

Hát efféle összetartó kollektívákhoz szeretnénk hozzásegíteni olvasóinkat a bama.hu-n és lapunkban meghirdetett akciónkkal, miszerint Keressük a legjobb baranyai vendéglátóhelyeket – nevezze be kedvencét! 

 

Mert a legtöbb szavazatot szerzők bizonyosan olyan kiemelt pontok lesznek, ahová özönlenek majd az érdeklődők, ahol érdemes törzsvendégnek lenni, ahol a Covid után újra átjárhatja az embert a közösségi lét. 

 

Látogasson el a bama.hu/torzshely oldalunkra és nevezze be még ma a kedvenc helyét! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!