Örömmel rótták a köröket a pécsi jégpályán

Mohay Réka

A pécsi jégpálya évtizedek óta a téli kikapcsolódás népszerű helyszíne. Függetlenül attól, hogy érdemelnének-e az évről évre visszatérő hűséges látogatók egy nagyobb, esetleg modernebb pályát, az uránvárosi létesítmény ikonikus eleme a pécsiek életének. Az olykor egészen apróvá zsugorodó korcsolyaparadicsom felölel minden korosztályt. Sok kisgyerek először áll itt a jégen, tinédzserek bandáznak, fiatal felnőttek randevúznak. Családok, idősebb házaspárok és aktív nyugdíjasok egyaránt felbukkannak a hétvégente telezsúfolódó pályán.

A körbe-körbe siklás állandó, megnyugtató körforgását csak a bizonyos időközönkénti haladásiirány-változás és egy-egy vendég hirtelen mozdulatai törik meg.

Az éppen aktuális slágerek vagy az örökzöld dallamok talán nem mindegyik korosztály ízlésének felelnek meg egyöntetűen, de a jó hangulat rendszerint garantált.

A járvány utáni újranyitás talán még tovább fokozta azt a felszabadultságérzést, amit egy-két órányi körözés során élhetünk át. Az egyre korábban sötétedő őszvégi, téli napok során egyre inkább begubózó, a külvilág őrjöngése elől a képernyők által teremtett hamis biztonságba menekülő embernek idén talán minden eddiginél nagyobb szüksége van az ilyen élményekre. Elfoglaltságokra, ahol egy kicsit felemelhetjük a fejünket, kiléphetünk a napi gondok megszokott béklyóiból és ha csak egy kis időre is, de fellélegezhetünk.

 

Címkék#jegyzet