Ezzel a vízzel nem önként színesítjük az életet

Szűcs Zsolt

Aki a hírt nem így fogadja, nem halad a korral. Nem úgy a vízügyekért felelős hivatal, amely nem valamiféle probléma megoldásával adósa a fél éve barna vizet kortyolgatni kényszerülőknek, hanem igenis teljes tudatossággal, mondhatjuk, ökotudatossággal saját maga barnítja a vizet. 

Mert ők tudják, és komolyan veszik legújabb korunk reformtáplálkozási elveit. Köztük ételeink színének fontosságával, ugye. A különböző színek különféle hangulatot, hatást, energiát árasztanak. Valamire való celeb már nem is csicsereghet a képernyőn a mind divatosabb színdiétára esküvés nélkül, de a receptoldalak is egyre többet adnak az ételalapanyagok színére. Fogyasszunk minél több vitamindús piros gyümölcsöt, vasban gazdag zöldféleségeket, szól a jó tanács. 

Hogy a nyugtató, harmonikus, a föld színeként az anyaságot, gondoskodást, szorgalmat is szimbolizáló barnáról ne is beszéljünk! Reggelire szeleteljünk a tányérra fehér helyett barna kenyeret, az ebédhez az aranybarnára sütött húsok mellé köretként fehér helyett barna rizs, esetleg barna mártás dukál, és jobban tesszük, ha a barna sörrel leöblített desszert után a kávét fehér helyett barna cukorral megédesítve szürcsölgetjük. 

No, igen, a víz esetében kissé átlátszóan gyanús, hogy nem fehér helyett folyik barnán a csapokból, de ha divatosak és egészségesek akarunk lenni, ilyen apróságokon igazán egy vállrándítással túllendülhetünk.