Kocsmává vált a pécsi közgyűlés

Bóka Máté

A baloldali koalíció tagja látványosan unatkoznak, nyomogatják a telefonjukat, a plafont nézik, könyökölve támasztják a fejüket. Minden jel arra mutat, hogy ők azt, ahol vannak, nagyon de nagyon unják és ezt látványosan ki is fejezik. Unják, hogy havonta néhány órácskát legalább bent kell ülniük a közgyűlésben, és előtte még bizottsági ülésekre be kell(ene) járniuk. Ez olyan unalmas. Egyszerűbb lenne ha megkapnák a fizetésüket.

 Unják, hogyha nem csak az az álláspont van, mint amit ők akarnak, ezért a kocsmájukban be-beszólnak mikrofonon kívül másoknak – de ha érdemben kellene szólni, akkor nagyokat hallgatnak. 

Akkora demokraták, hogy annak idején első számú vezérük, maga a polgármester rontott neki ügyvédeivel a bíróságon az egyik pécsi ismert környezetvédőnek annak véleménye miatt. A pert elvesztette, de a stílusa megmaradt.

Például decemberben az egyik képviselőnek azt mondta, hogy ne gágogjon, most meg azt, hogy ne óbégasson. Az általa pozícióba emelt – mivel senki nem választotta meg, tehát nem kért belőle – alpolgármester nemrég lehülyézte a politikus társát, most pedig baromságnak nevezte a más által mondottakat. 

Ők a városvezetők. Ez Pécs baloldali krémje 2023-ban, Európa egykori kulturális fővárosában.  

A teljesítmény? Maradjunk a nagy kérdőjelnél...