Akiket most lenéznek, azok adnak majd választ

Bóka Máté

Amíg a polgármester luxusautóval jár, addig a beosztottjai is képtelenek arra, hogy felismerjék a pénzügyi hatalom mögött a valóságot. Azt, hogy sokan nem tudnak közpénzen autózni, aranyrudakat felhalmozni úgy, mint a város első embere. Nekik marad a buszozás, annak minden korlátjával, nehézségével. És persze sok-sok panasszal, amelyek akkor lépik át a kritikus szintet, amikor már szinte minden közösségi oldalról érkezik, hogy hol és mikor maradnak ki a járatok. 

Hiába érzékeli ezt mindenki, a luxusautós városvezető sajtótanácsadója úgy tesz, mintha nem lenne probléma, de nemcsak igyekszik letagadni, hanem még lekezelően, nyeglén veti oda, hogy a járatkimaradásról panaszt, olvasói levelet csak álember írhat lapunknak. Mert ugye minden rendben van.

De mi azért minap rákérdeztünk a Tüke Busznál, hogyha csak álemberek álproblémáiról beszélünk, akkor vajon a Tüke Busz is csak egy álcég, fantomvállalat és álutasok utaznak a buszokon? 

Ha meg nincs így, akkor esetlegesen jelzik-e a városháza közpénzekből milliókkal kistafírozott tanácsadónak, hogy a „munkaidejét” a busztársaság vonzóbbá tételére fordítsa? 

Persze, belátjuk, meglehetősen szarkasztikusak voltak a kérdések, de nem is érkezett válasz. Majd azt megadják az utasok, még azok is, akiket ma még lekezelnek, lenéznek, semmibe vesznek a városházán.