Bőven lenne mit megmagyarázni a pécsi városházán

b. m.

Nincs itt semmi látnivaló, mindenki nyugodjon meg, minden a helyén van, kezeljük a helyzetet – baloldaliak szándéka szerint nagyjából erről szólt volna a hétfőn pécsi bérlakás témában tartott és „rendkívülinek” titulált sajtótájékoztató a városházán. Csakhogy nagyon úgy néz ki, semmi sincs rendben. Mert bizonyos emberek önkormányzati bérlakások kulcsaival szaladgálhattak, mások úgy osztogathatták vezetőként a lakásokat törvénytelenül, mintha azok sajátjaik lennének, és volt, aki egészen különös fejléces papírokkal sündörgött a bérlők körül. Aztán meg nem nagyon igyekeztek jelenteni a városházának az ingatlanállományról, no meg beszedni a hátralékokat.

A múlt héten az állítólag „jobb” munka miatt távozó lakásgazdálkodási csoportvezető sem véletlenül hagyta el az önkormányzatot néhány hónap leforgása után, még a próbaidejét sem kitöltve. És ne menjünk el amellett sem, hogy bizony a rendőrségi nyomozás sem véletlenül zajlik azért, mert valakik pénzt kérhettek rászorulóktól azért, hogy önkormányzati bérlakásokat utaljanak ki nekik.
Felelős aztán részükről nincs, de a megszokott fölényeskedés, terelés és lekezelő stílus, a hirtelenjében, alig pár órával a kezdés előtt összerántott sajtótájékoztató ténye árulkodó volt: van mit palástolniuk és főleg lenne mit magyarázniuk a városházán.