Sokféle módja van a segítségnek

Rajnai-Zsíros Krisztina

Mi mindig örömmel állunk egy-egy jótékonysági kezdeményezés mellé, hiszen feladatunk, hogy a jó célt, melyet kitűz maga elé egy szervezet, szélesebb körrel is megismertessük. Legyen az egy kihelyezett adománygyűjtő doboz, egy ebédfelajánlás, egy tárgyi adománygyűjtés, vagy egy beteg kisfiú támogatására szervezett akció. Fontos, hogy ne csak a kezdeményező szűk ismeretségi köre szerezzen róla tudomást, hanem minél többen olyanok is, akik szeretnének és van lehetőségük adakozni.

A Pécsi Jótékony Nőegylet tavaly nagy sikerrel rendezett gardróbvásárt, a befolyt bevételből pedig a gyermekek étkezését támogatták. Sokakban felötlik ilyenkor a gondolat, hogy a kormány támogatja a rászorulókat, tehát az alacsony keresettel rendelkező szülők gyermekeinek biztosítják a közétkeztetését. De mi van azokkal, akik csak pár ezer forinttal lépik át a jövedelemhatárt, így nem jogosultak a kedvezményekre? Őket igyekeznek elérni a különböző civil szervezetek, hiszen a szigorú feltételrendszer miatt kiesnek az államilag támogatottak köréből, viszont ugyanolyan, vagy sok esetben nagyobb szükségük van a segítségre, mint azoknak, akik minden szociális juttatásra jogosultak.

Ha segíteni szeretnénk, sok módon megtehetjük, nem feltétlenül kell hozzá pénz. A Pécsi Jótékony Nőegylet leleményességének és szervezésének köszönhetően most egy már megunt, szép ruhadarabbal is támogathatunk egy jó célt, a gyerekek ebédjére való gyűjtést. Ha tehetjük, nézzünk körbe a vásáron is.