Jövőre kész

2018.07.04. 11:30

Befektetés a jövőbe: megkezdődött a bölcsőde építése

Megkezdődött a bölcsőde építése Szászváron, a terv szerint jövő év második felétől fogadja a gyerekeket az európai uniós támogatásból megépülő új intézmény.

Wald Kata

Megkezdődött a szászvári bölcsőde építése – a beruházásra a település 266,67 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

A szászvári önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumában megvalósuló projekt célja, hogy nagyközségben és térségében a gyermekjóléti alapellátáshoz való hozzáférés javuljon, emelkedjen a családok életminősége, a gyesen, gyeden lévő szülő visszatérhessen a munkaerőpiacra, valamint a 25-40 éves női népesség foglalkoztatási aránya emelkedjen.

A támogatás felhasználásával a nagyközségben két csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde épül. A kor elvárásainak megfelelően az intézmény teljes mértékben akadálymentesített, energiaellátását napenergia segíti. Mind emellett a gyermekek étkezését biztosító főzőkonyhát és játszóudvart is kialakítanak, s a kicsik szállítását segítő kisbuszt is vásárolnának a pályázati pénzből.

A fejlesztés várhatóan 2019. májusában zárul, melyet követően az intézmény 28 három- éves kor alatti gyermek bölcsődei ellátását tudja biztosítani. A beruházásnak köszönhetően Szászvár önkormányzata tíz embernek teremt új munkahelyet.

Gőzerővel halad a rendelő felújítása

Gőzerővel folyik a háziorvosi és fogorvosi rendelőknek helyet adó épület teljes felújítása – mint ismeretes, a Területfejlesztési Operatív Program keretében, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumi együttműködésben mintegy 101 millió forintot nyert a szászvári önkormányzat a fejlesztésre. Cél a háziorvosi, fogorvosi, iskolafogászati ellátás színvonalának emelése a nagyközségben és a hozzá tartozó hat településen. Többek közt akadálymentessé válik az épület, az energiahatékonyság érdekében napelemeket telepítenek rá, új orvosi és informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!