Félelem

2018.07.14. 07:00

Maszk mögé rejti az arcát a külföldi szatír

Pécs belvárosában egy angolul beszélő szatír szedi áldozatait – terjedt el villámgyorsan a hír a közösségi oldalon, azóta is gyűlnek az információk.

A pécsi Barbakán környékén tartózkodott egy fiatalokból álló baráti társaság, amikor megjelent egy férfi arcát eltakarva, maszkban, nadrágot nem viselt. Ezután angolul kezdett el beszélni a nemi szervével kapcsolatban, majd kielégítette magát, végül eltűnt a helyszínről.

A facebookon terjedő bejegyzés szerint a szatír a Barbakán, a Megyeri tér és a Tüzér utca környékén – vagyis turisztikailag frekventált részen – tűnik fel általában az esti órákban.

Egy másik szemtanú szintén találkozott a férfival. Elmondása szerint egy 25 év körüli, 180 centi magas, vékony testalkatú, félénken viselkedő, külföldi férfi a tettes. Fején fekete kötött sapkát, valamint a felismerhetetlenség miatt, egy álarccá alakított, sálra hasonlító kiegészítőt viselt. A szemtanú és barátnője az Attila utcában található játszótérnél beszélgetett, amikor a férfi az Alkotmány utca felől odaért hozzájuk, és mint az előző esetben, a nemi szervéről beszélt. A páros elküldte a hiányos öltözetű férfit a helyszínről, majd amikor nem sokkal később elindultak, akkor vették észre, hogy a szatír másfél méterre tőlük önkielégítést végez. Az ügyben a szemtanú feljelentést tett.

Mint azt a Baranya Megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, esettel kapcsolatban érkeztek lakossági bejelentések. A Pécsi Rendőrkapitányság szeméremsértés elkövetése miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrök a szükséges és megfelelő létszámmal vannak jelen az adott környéken. Az elkövető felkutatása jelenleg is folyamatban van. Aki látja a férfit, késlekedés nélkül tegyen bejelentést a 107, illetve 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Úgy próbálták megszervezni a járőrcsoportokat, hogy szinte állandóan az utcákon legyenek. Az internetes bejegyzéssel kapcsolatban most is többen jelezték, hogy összefognának a szatír felderítése érdekében.

Nem ez az első ilyen eset Pécsett

Néhány éve, 2011-ben Kertvárosban „szedte áldozatait” egy szatír. A férfi egy tömbház liftjében mutogatta nemi szervét, egy elhagyatott útszakaszon pedig földre lökött, puszilgatott, fogdosott egy gyereket. A tettes felderítésére akkor valóságos hajsza indult, a civilekhez gimnazista fiúk is csatlakoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!