lomtalanítás

2020.09.10. 14:00

Szembetűnő szemétkupacok sorjáznak mindenütt

Nem csak a guberálókat, a környék állatait is vonzani fogja a sok szemét.

Zs. K.

Fotó: Laufer László

Az előre megadott időpontokban folyamatosan viszik el a lomokat a Dél-Kom Nonprofit Kft. munkatársai a megyeszékhelyen. Érthető, hogy a lakók mihamarabb meg szeretnének válni a feleslegessé vált holmijaiktól, ezért napokkal az elszállítás előtt ki is teszik a kukák mellé a hulladékokat. Ha azonban napokig halmozódik a lom a házak előtt, akkor várható, hogy azt a guberálók széthordják. Olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a Megyeri tér és a József Attila út kereszteződésénél lévő társasházak előtt tegnap óriási szeméthalmaz fogadja az arra járókat és persze a környék lakóit. Kanapé, székek, bútordarabok és rengeteg hulladék – könyvek, ruhák, konyhai eszközök – bezsákolás nélkül hevertek a kukák 3-4 méteres környezetében.

Innen az egyik lakó szerint ma, azaz kedden reggel viszik el a lomot, így semmi feltűnő nincs a látványban. Bár elismerte, ennyire csúnyán egyik évben sem pakoltak ki a társasházban élők. Más azt mondja, valaki már keresgélhetett benne, ezért van ennyire széthordva a kupac és bíznak benne, hogy mindent elszállítanak majd. A sok bútorra mutatva elmondta, egy komplett lakást pakolt ki az egyik tulajdonos, aki nemrég vásárolt a házban egy lakást. De nem is a bútor szúrja a szemet, hanem a széthordott szemét.

A szolgáltató lomtalanításról szóló tájékoztatójában az áll, hogy lomok elhelyezésénél a zsákok, dobozok megtöltésénél figyelni kell arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!