Irány a zoo!

2020.08.31. 11:30

Állati éjszakára készültek, új medencét kapott Donka és Bonifác

A szokásosnál is nagyobb volt a közönség szombaton, a borjúfókák késő délutáni látványetetésén, ugyanis egyrészt este az Állatkertek éjszakájára érkeztek a vendégek, másrészt Bonifác és Donka új, sós vizes medencéjét is ekkor adták át.

Zs. K.

A borjúfókákat külön figyelem kísérte, ugyanis két baranyai cég adományának köszönhetően egy új medencét kapott a pár, Donka és Bonifác.

Az idei évben mindent felülír a járványhelyzet, így a pécsi állatkert „ÉjszakáZOO” programjai is mérsékeltebbek voltak, de mindemellett is számos lehetőség közül válogathattak a látogatók.

– Próbáltunk olyan színes programkínálatot összeállítani, amely a népszerű látványetetések mellett jó és tartalmas kikapcsolódást nyújt a látogatóknak – mondta Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója. – Az idén például a tigrisházat és a vízilóházat is bevontuk a fényfestési programba, folyamatosak voltak a népszerű látványetetések, melyeket a járványhelyzet miatt egy időben két helyszínen tartottunk meg, hogy így is csökkentsük az egy helyen tartózkodó látogatók számát, s a fertőzésveszélyt. Ezen kívül ügyességi játékokkal, kreatív kézműves foglalkozásokkal, érdekes fizikai kísérletek bemutatójával, öko játszóházzal vártuk a hozzánk érkezőket.

A veszélyhelyzet utáni nyitást követően egyébként – nem meglepő módon – jelentősen megnőtt az állatkert látogatottsága: mind júliusban, mind augusztusban több látogató kereste fel a Pécsi Zoo-t, mint ahányan az előző évben voltak.

Az igazgató elmondta, a 2016-os nyitás után az állatkert rengeteg partnerséget kötött cégekkel, adományozókkal, örökbefogadókkal, akik mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt élő állatok minél komfortosabb környezetben élhessenek. A Pappas Auto például már harmadik éve támogatja a fókaélőhely fejlesztését. Az állatkert tavaly egy nagy beruházásba kezdett, melyhez ez alkalommal a Duna Dráva Cement Kft. és annak leányvállalata, a Danubius Beton Dunántúl Kft. járult hozzá.

Ők adták a betont

A két borjúfóka egy elkülönítő medencét kapott, ahol olyan sós környezetet tudnak számukra biztosítani, amely szükséges az egészségi állapotuk megőrzéséhez és lehetőséget nyújt arra, hogy ha bármilyen orvosi ellátás miatt el kell különíteni a két állatot egymástól, akkor ezt biztonságosan, komfortosan meg tudják oldani. Müller Ádám, a beremendi Duna Dráva Cement Kft. gyár­igazgatója elmondta, a DDC és a Pécsi Állatkert az elmúlt években több vonalon indított együttműködést. A cég most a betonmedence megépítéséhez több mint 41 köbméter betont biztosított adományként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!