Siker

2019.05.14. 14:49

Bajnokságot nyertek a pécsi kosarastehetségek

Nagyszerű hétvégét zártak a Rátgéber Akadémia kadett kosárlabdacsapatai: a fiúk bajnoki aranyat nyertek Sopronban, a lányok pedig ötödikek lettek a hazai rendezésű országos döntőben.

Szabó Dániel, [email protected]

A bajnokság alapszakaszát a hatodik helyen zárták a pécsiek, így az alsóházból, az utolsó szalmaszálba kapaszkodva jutottak be az ország legjobb nyolc csapata közé – ahol végül csodát tettek.

Branislav Jemc tanítványai egy szoros vereséggel kezdték a csütörtöktől vasárnapig tartó tornát, viszont a Debrecent és a Szolnokot is megverték, így csoportmásodikként kvalifikálták magukat az elődöntőbe. A négy között óriási küzdelemben a Zsíros Akadémia Kőbányán is túljutottak, a fináléban pedig esélyt sem adtak a Vasasnak (78-67), s megszerezték a Rátgéber Akadémia első aranyérmét.

A torna All Star csapatába a baranyaiak két kosárlabdázóját, Kazy Balázst és James Nnajit is beválasztották, ráadásul az utóbbi a döntő legértékesebb játékosának járó címet is megkapta.

– Még én sem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget tudunk kiharcolni a finálé fél­idejére, de rengeteg könnyű kosarat szereztünk, játékosaim nagy koncentrációval játszottak, és olyan mentális erőt mutattak, mint soha azelőtt! Csapatként a döntő minden egyes meccsén mi voltunk a jobbak, gratulálok a játékosaimnak az aranyéremhez – értékelt a Vasas elleni döntőt követően Branislav Jemc, a pécsi gárda vezetőedzője.

A Rátgéber Akadémia bajnok csapata: Kazy Balázs, Staubach Dávid, Bánfi Balázs, Meszlényi Róbert, James Nnaji, Hiezl Bálint, Rátgéber Tamás, Pifkó Bálint, Schmera Gergely, Merkl Barna, Slézia Máté, Vasas Márk. Vezetőedző: Branislav Jemc. Edző: Németh Konrád.

Ötödikek lettek

A Rátgéber Akadémia leány kadett csapata a Sopron legyőzésével szerezte meg a pécsi rendezésű finálé 5. helyét.

Az 5. helyezett pécsi csapat: Habling Lara, Olawuyi Adenike, Csényi Anna, Heckenberger Hédi, Koltai Anna, Laczkó Sára, Szamosi Viktória, Kropp Paula, Fenyvesi Petra, Kiss Viktória, Bunyik Lilian, Ackermann Zsófia. Vezetőedző: Ninkovics Marija. Edző: Sellei Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!