Sürget az idő

2019.10.29. 17:30

Baranyaiak is összefogtak az izomsorvadással küzdő Leventéért

Rengeteg felajánlás érkezik Baranyából is az enyingi Hosszú Levente megsegítésére, aki szintén SMA gerincvelő-eredetű izomsorvadásban szenved, akár csak a bükkösdi Zente. Az ő kezelése is 700 millióba kerül, de ez csak kétéves korig végezhető el. Sürget az idő, hiszen Levente december 20-án lesz kétéves.

Zsigmond József

Hasonlóképpen összefogtak az emberek Hosszú Leventeért, mint a bükkösdi kisfiúnál, Zenténél tapasztalhattuk. Levente 2017. december 20-án született. Egyéves korában SMA 2 gerincvelő-eredetű izomsorvadást diagnosztizáltak nála, mely idővel a mozgásszabadság teljes elvesztéséhez vezethet. Jelenleg kapja az itthoni egyetlen gyógyszert, a Spinrazát, és négy kezelésen már túl van. Létezik egy génterápia az Amerikai Egyesült Államokban, amelyet SMA-beteg gyerekek kaphatnak kétéves korig, és 700 millió forintba kerül. Levente idén december 20-án tölti be második életévét, így az idő sürget. Szülei ezért közösségi gyűjtést indítottak, jelenleg több mint 256 millió forint, 38 144 euró és 8 246 font gyűlt össze.

A közösségi oldalon sok licit indult a kisfiú megsegítésére, Dzsudzsák Balázs és a veszprémi férfi kézilabda csapat aláírt mezére is lehetett licitálni.

Egy jótékonysági ebéddel szerettem volna hozzájárulni Levente gyógyulásához. Vasárnap pontyból készült halászlé a kozármiselnyi művelődési háznál – mondta lapunknak Kosztolányi Zoltán, világbajnoki ezüstérmes szakács. – A Facebook-oldalamon hirdettem meg az eseményt pénteken, az osztályomból, a pécsi Zsolnay Vilmos Szakgimnázium és Szakközépiskolából heten jelentkeztek, hogy segítenének az ebéd elkészítésében.

A friss pontyot a drávacsepelyi tógazda ajánlotta fel, de hasonlóan a többi alapanyag is felajánlásokból érkezett. Vasárnap délben 130 adag halászlé fogyott, 294 ezer forint gyűlt össze az ebéd és a művelődési házban működő kávézó által eladott kávékból.

Aki segítene szeretne Leventének, az Összefogás Levente Lépteiért Alapítvány számlaszámra: 10402221-50526856-49831002 utalhatja a támogatásra szánt pénzt, további részleteket a Levente – SMA 2 Facebook-oldalon találhatnak olvasóink.

Zentének, Levente sorstársának éppen kedden a fővárosban adták be azt a gyógyszert, amiért egy ország fogott össze – minderről a Facebookon számolt be az édesanyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!