Jövőre kész

2018.07.04. 11:30

Befektetés a jövőbe: megkezdődött a bölcsőde építése

Megkezdődött a bölcsőde építése Szászváron, a terv szerint jövő év második felétől fogadja a gyerekeket az európai uniós támogatásból megépülő új intézmény.

Wald Kata

Megkezdődött a szászvári bölcsőde építése – a beruházásra a település 266,67 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

A szászvári önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumában megvalósuló projekt célja, hogy nagyközségben és térségében a gyermekjóléti alapellátáshoz való hozzáférés javuljon, emelkedjen a családok életminősége, a gyesen, gyeden lévő szülő visszatérhessen a munkaerőpiacra, valamint a 25-40 éves női népesség foglalkoztatási aránya emelkedjen.

A támogatás felhasználásával a nagyközségben két csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde épül. A kor elvárásainak megfelelően az intézmény teljes mértékben akadálymentesített, energiaellátását napenergia segíti. Mind emellett a gyermekek étkezését biztosító főzőkonyhát és játszóudvart is kialakítanak, s a kicsik szállítását segítő kisbuszt is vásárolnának a pályázati pénzből.

A fejlesztés várhatóan 2019. májusában zárul, melyet követően az intézmény 28 három- éves kor alatti gyermek bölcsődei ellátását tudja biztosítani. A beruházásnak köszönhetően Szászvár önkormányzata tíz embernek teremt új munkahelyet.

Gőzerővel halad a rendelő felújítása

Gőzerővel folyik a háziorvosi és fogorvosi rendelőknek helyet adó épület teljes felújítása – mint ismeretes, a Területfejlesztési Operatív Program keretében, a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumi együttműködésben mintegy 101 millió forintot nyert a szászvári önkormányzat a fejlesztésre. Cél a háziorvosi, fogorvosi, iskolafogászati ellátás színvonalának emelése a nagyközségben és a hozzá tartozó hat településen. Többek közt akadálymentessé válik az épület, az energiahatékonyság érdekében napelemeket telepítenek rá, új orvosi és informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!