Járhatatlan

2018.02.25. 16:06

Sártengeren keresztül vezet az út a házakhoz

A pécsi Paál László utca legvégén teljesen járhatatlan az úttest.

Zsigmond József

Olvasónk kereste meg szerkesztőségünket panaszával, hogy Pécsen a Paál László utca legvégén teljesen járhatatlan az úttest. Az autók hol fennakadnak a buckákon, hol besüppednek az esős időben a sárba. Mint beszámolt róla, az egyik ott lakó testvérének az autójának az alja már megsérült, mert fennakadt az egyik ilyen buckán. A huszonkettes házszámig igaz, megcsinálták korábban az utat, ám ott vége szakad.

Megnéztük az olvasónk által csak „járhatatlan felületű úttestnek” nevezett utcát. Autóval könnyedén eljutottunk az említett házszámig, ám ott véget is ért az út. Három ház nagy nehezen volt csak megközelíthető. A sok csapadék miatt egy kisebb tó alakult ki az út végén, azon keresztül átgázolva, átázott, latyakos talajon juthatnak lakásaikba az ott lakók.

A problémával megkerestük a városüzemeltető céget, a Biokom NKft. sajtóosztályát, akik megkeresésünkre közölték, hogy a Paál László utcában lévő ingatlanok a Németh Béla utca felől a 22-es számú házig szilárd útburkolaton keresztül megközelíthetőek. A 24-es számú háztól északra lévő körülbelül

ötven méteres útszakasz nem minősül közterületnek. Éppen ezért a Kanizsai Dorottya út felőli burkolatlan útszakasz javítása nem szerepel, nem is szerepelhet a karbantartási programban.Mindezekkel együtt a városüzemeltetéshez tartozó, azaz a Paál László utca 22–24. előtti kimosódott, szilárd burkolattal nem rendelkező szakaszt a társaság szerepelteti karbantartási tervei között. Mint a Dunántúli Naplónak a városüzemeltető cég elmondta, a javítás rövidesen megindul.

Szabálytalan parkolás

A Paál László utcában lévő járdalapos járdák több helyen is rossz állapotban vannak. Mindezt az okozta, hogy a gépjárművek több helyen is igénybe veszik a járdákat a parkolás során, ami szintén hozzájárul a járdák állapotának romlásához. Az utcában nem véletlenül nincs kihelyezve a járdán való parkolást engedélyező KRESZ-tábla, így a járdán történő parkolás szabálytalannak minősül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!