Üzenet

2018.12.04. 14:00

Szívét-lelkét beleadja projektjébe a pécsi lány, Kerekes Kitti

Barcelonából szeretné átadni jóga iránti szeretetét és tudását magyar követőinek Kerekes Kitti, a Pécsről származó lány, aki 2013 januárja óta több helyen is élt külföldön.

M. B. E.

Megjárta már Olaszországot, Brüsszelt és Londont is, jelenleg pedig Barcelonában dolgozik a fiatal lány.

Emellett kezdett bele nemrég új projektjébe, amellyel a magyar közönséget szeretné megszólítani a jógával kapcsolatos tapasztalatait, tudását bemutató blogbejegyzésein és oktatóvideóin keresztül.

– Úgy gondolom, a jóga mindenki számára elérhető kellene, hogy legyen, ezért vágtam bele a projektbe – mesélte lapunknak Kerekes Kitti. Az internetnek köszönhetően egyre több lehetőség van ingyenesen kipróbálni egy-egy jógaórát, viszont magyar nyelvű videóra csak ritkán lehet bukkanni. A fiatal lány ezen szeretett volna változtatni azzal, hogy saját videóit megosztja a magyar nézőkkel, amelyekben alapvető jógapózokat és légzéstechnikákat ismertet. Videóival és a közösségi média oldalain folytatott tevékenységével azt szeretné megmutatni, hogy a jóga nem válogat.

– Lehetsz kezdő, telt, fekete hajú, kisvárosi, világutazó, a jóga mindenkihez szól – hangsúlyozza a lány.

Bár Barcelonában él, Kerekes Kitti mégis főként a magyarokat szólítja meg tevékenységével. Szerinte itt nagyon mereven kezelik a jógát, ami talán a mozgásforma több ezer éves tudománya előtti tisztelet egyik jele.

– Annyi lehetőségünk van, hogy beépítsük a jógát a mindennapokba, hogy ez a magasztos hozzáállás már nem szükséges – véli a lány. – Már az is gyakorlásnak számít, ha a buszon ülve a légzésünkre koncentrálunk. A legfontosabb, hogy minden nap időt kell szánni magunkra, akár a jógán keresztül, akár egy sétával, vagy bármivel, ami éppen jól esik.

Továbbá úgy gondolja, hogy egyfajta megnyugvást, bizalmat hordoz magában az, hogy a videók egy magyar lány szemléletén keresztül jutnak el egy másik magyar ajkú emberhez.

Végezetül elmondta, hogy szerinte mindenkinek meg kell találni azt a jógatípust, ami a legjobban illik személyiségéhez és életviteléhez.

– Nem számít, hogy otthon, egy rendszeres jógaórán vagy egy workshopon gyakorlunk, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a jógamatracon és azon kívül is – összegezte Kerekes Kitti. Ezt az üzenetet szeretné átadni videóival és írásaival a közönségnek – magyarként, magyaroknak, külföldről.

 

Costa Ricában szeretett bele, mára már életeleme a jóga

Kerekes Kitti 2014-ben kezdett el jobban érdeklődni a jóga és a mindfulness (tudatos jelenlét) iránt. Aztán két évvel később, 2016-ban elutazott Costa Ricára, ahol a lélegzetelállító környezetben részt vett egy jógaórán. Állítása szerint az egy igazi érzelmi hullámvasút volt számára, és azt az élményt újra és újra át akarta élni, ezért szinte mindennap visszalátogatott a gyakorlásokra. Ekkor csöppent bele igazán a jóga világába, ami azóta teljesen magával ragadta.

Projektjét 2018 augusztusában kezdte el, mikor derékfájással küzdött. Elindította honlapját, hogy megoszthassa élményeit a nagyvilággal, illetve hogy visszajelzést kapjon másoktól. Azóta ez a tevékenység igazi szenvedélyévé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!