Fekete hónapok

2019.08.09. 07:00

Tovább nőtt a halálos balesetek száma a baranyai utakon

A rendőrség első féléves statisztikája szerint míg országosan több mint húsz százalékkal csökkent a közutakon történő halálos kimenetelű balesetek száma, addig Baranyában több mint 66 százalékkal nőtt.

Zs. J.

Három autó ütközött össze hétfőn kora reggel, a 442-es úton, Szolnok és Rákóczifalva között. A járművekbe összesen heten utaztak, akik közül öten könnyű sérüléseket szenvedtek a baleset során, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset miatt a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon, így a reggeli csúcsforgalomban kisebb torlódás alakult ki. A rendőrség a forgalmat a közeli Vörösmarty út felé terelte. A baleset bekövetkezésének körülményeit a hatóság vizsgálja.

Fotó: Mészáros János

Sajnos az elmúlt hetekben két olyan baleset is történt a megyehatár közelében, ami baranyai emberéleteket követelt. Amint arról lapunk is beszámolt, szombat este egy 56 éves kórósi férfi benzinmotoros kerékpárjával Kórós közelében letért az útról, majd elesett. A baleset során a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Július végén Nagykónyi közelében történt egy másik baleset: pécsiek utaztak volna a Balatonra, mikor a kocsijuk belehajtott egy kamionba. A személyautóban négyen voltak, a hátsó ülésen utazó 38 éves és 41 éves nők az ütközést követően kirepültek az autóból. A 38 éves nő a helyszínen, míg a 41 éves nő kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A személyautó sofőrje súlyosan, az első ülésen utazó férfi utas könnyebben sérült.

A rendőrség közlése szerint továbbra is a legjellemzőbb baleseti ok a sebesség túllépése, illetve a nem megfelelő alkalmazása az út- és forgalmi viszonyokhoz képest. A második az irányváltoztatás, haladás és bekanyarodás szabályainak megszegése volt.

A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy a balesetek elkerülése érdekében közlekedjenek körültekintőbben, és tartsák be a közlekedési szabályokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!