programajánló

2018.08.04. 11:30

Újra ostrom alá veszik a várat

Meleg ide vagy oda, aki nem akar, biztosan nem unatkozik ezen a nyári hétvégén. A baranyai programok között szemezgettünk.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Az időjárásra nem lesz panasz a hétvégén. Az időjósok sok napsütést mondanak, kisebb-nagyobb záporokkal. Ha már unjuk az otthon ülést, akkor érdemes autóba ülni, hisz rengeteg programból válogathatunk. Szombaton, aki egy kicsit érdeklődik a történelem iránt, annak Szigetváron a helye, ahol harmadik alkalommal rendezik meg az ostromnapokat. Korhű ruhákban, élethűen adják vissza hagyományőrzők az 1566-os sorsfordító csatát. A központi esemény köré szervezett programok, és a helyi termelők áruinak bemutatása mellett lesz kézművesvásár, lovasíjász-produkció, végvári viselet- és fegyverbemutató.

Aki kultúrára vágyik, az sem marad látnivaló nélkül. Még egy napig tart az Ördögkatlan Fesztivál, ami idén több mint 650 programmal várta az érdeklődőket négy dél-baranyai helyszínen. A vasárnapi kínálat is igen bőséges, többek között lesz fürdőfesztivál, búcsú és városnap.

Időjárás és programok a hétvégén

augusztus, 4., szombat

Gerde – Gerdei Lovas Nap, 09.00–16.00

Ötödik alkalommal rendezik meg a Gerdei Lovas Napot a Gerdei Lovas és Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

Szigetvár – III. Szigetvári Ostromnapok, 10.00–22.00

A fesztivál hagyományőrző csapatok elevenítik meg az Ostromjátékot.

Sellye – XXI. Városnap, 08.00–22.00

Rengeteg program várja a családokat: népi játékpark, dinnyekóstoló, és persze a főzőverseny.

Abaliget – Délnyugati Party

A hagyományosnak mondható Délnyugati Partyt rendezik meg a South-Western Bikers szervezésében a kempingben, ahová a belépés ingyenes.

Mohács – XXV. Sokac Babfőző Fesztivál, 14.00–20.00

Egy régi sokac hagyományt felelevenítve agyagedényes babfőzést rendeznek a Duna menti városban.

Orfű – Orfűi Nap, 17.00–21.30

Közös bemelegítéssel indul a 31. Orfűi Tó-Show Futás. A rendezvényt este koncert zárja.

Nagyharsány – QUIMBY, 23.00

Zárónapjához érkezett a 11. Ördögkatlan Fesztivál, melyet idén is négy településen tartottak: Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Villánykövesden.

augusztus 5., vasárnap

Pécsvárad – Zenélő Várterasz, 18.30–19.30

A Pécsváradi Big Band ad koncertet a pécsváradi várban. A hagyományos big band muzsikán kívül könnyűzenei átiratokat is előadnak. A koncertre belépő nincs, az együttes működésére szánt adományokat köszönik. Esőhelyszín: Fülep Lajos Művelődési Központ.

Siklós – VIII. Születésnapi Fürdőfesztivál

Rendőrségi és tűzoltó-bemutató, hastánc, csillámtetoválás, trambulin, légvár, kreatív asztal várja az érdeklődőket. A rendezvény sztárvendége idén Tóth Andi, akinek fellépése a kültéri medencék partján felállított nagyszínpadon lesz látható este hat órától.

Pécs – Havas Boldogasszony-búcsú, 07.30–15.00

Az 1690-es pestisjárvány elmúlásának emlékére felszentelt, és régóta búcsújáró helyként tisztelt templomnál tartott búcsúra minden évben hívők százai zarándokolnak el a havihegyi templomhoz. Az idei búcsún lesz horvát és német nyelvű, valamint görögkatolikus szertartás szerinti szentmise is.

Sellye – XXI. Városnap, 10.00–22.00

Úszóbajnoksággal indítanak ezen a napon a városban, de gondoltak a gyerekekre is: lesz népi játékpark, arcfestés és este persze nem maradhat el az utcabál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!