Közélet

2016.09.26. 11:52

Sínen a kertvárosi rendelő létrehozásának ügye

Rég várják a városrész lakói, hogy saját rendelőintézetük legyen. Legutóbb arról számolhattunk be júniusban, hogy a város megkapott a távfűtő cégtől egy volt irodaházat a Csontváry utcában, ebből alakítják ki az új egészségügyi szolgáltató központot.

N. L.

Megkeresésünkre Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, a város egy régi adósságát törleszti a létesítménnyel. A városi decentralizáció már elindult a kormányablak megnyitásával, amely komoly forgalmat bonyolít – tette hozzá Csizi Péter. A városrészben elengedhetetlen folyamatos fejlesztések jeleként említette az itt épülő, élményfürdővel kiegészített sportcsarnokot és sportközpontot, a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, valamint hogy Kertvárosban új központi játszóteret is létrehoznak.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a Kertváros Konzultáción döntöttek a rendelő helyszínéről, de a javaslatot a szakma is díjazta. A létesítmény a kiváló gyalogos, busz- és autós közlekedési feltételekkel rendelkező Nevelési Központnál lévő egykori PÉTÁV-irodaházban kap helyet. A rendelő kialakításának bruttó 283 millió forintos finanszírozását fejlesztési forrásokból, a területi operatív programban oldják meg pályázatok segítségével.

Az ingatlant már megszerezte a város, a szükséges pályázatokat is benyújtották, elkészültek az engedélyezési és kiviteli tervek is. Ezek véglegesítése van folyamatban jelenleg, ezzel együtt megindították az engedélyezési eljárást is – számolt be Csizi Péter a fejleményekről. Úgy számolnak, év végére jogerős építési engedéllyel fog a város rendelkezni, így kiírhatják a közbeszerzést a kivitelezésre. Ha eredményes lesz a közbeszerzés, tavasszal már nekiláthatnak az új rendelő mintegy 9–11 hónapig tartó kialakításának.

Széles kínálat

Az új rendelőintézetben a tervek szerint minden olyan alapvető szolgáltatást biztosítanak, amelyeket ma a belvárosban és Uránvárosban érhetnek el a páciensek. Így a beruházás során háziorvosi és gyermek-háziorvosi rendelőket alakítanak ki, de helyet kapnak a védőnők is. Emellett lesz anyatejgyűjtő állomás, belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti és ultrahangos szakrendelő, terápia, valamint gyermekpszichiátria. A fejlesztés részeként a helyszínen vérvételi egység és labor is létesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!