Kék hírek, bulvár

2010.09.12. 23:00

Rendőrre lőttek egy autóból Pécsen

Egy airsoft fegyverrel lőttek rá egy rendőrre vasárnap délután Pécsen, amikor az egyenruhás a forgalmat irányította egy haditechnikai bemutató közelében. A légpisztolyos elkövetőt elfogták.

M.B.

Különös incidens történt vasárnap délután a baranyai megyeszékhelyen. Az egyik kertvárosi kereszteződésben egy elhaladó autóból rálőttek az éppen a forgalmat irányító rendőrre. Ezt követően a kocsival, amiből a lövést leadták, elhajtottak.

A rendszám alapján Mánfán állították meg az autót a rendőrök, amelyben egy airsoft fegyvert is találtak. Az ügyben a megyei főügyészség folytatja a vizsgálatot.

Dr. Varga-Koritár György megyei főügyész lapunk érdeklődésére elmondta, az eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt zajlik. Az airsoft pisztolyt egy, a kocsiban utazó, komlói illetőségű férfi süthette el, azt egyelőre nem tudni, milyen megfontolásból. A lövés vélhetően eltalálta a rendőrt, de nem okozott sérülést. Az ügyészség szakértő bevonásával fogja vizsgálni, a fegyverrel milyen távolságból, milyen sérülést lehet okozni.

Az airsoft fegyverek a valódi fegyverekhez megszólalásig hasonlító eszközök, amelyek néhány milliméteres műanyag golyókat lőnek ki, nagy sebességgel. Elvben felületi sérülésen kívül egyebet nem tudnak okozni, kivéve, ha a szemet érik. Tartásukhoz nem szükséges engedély.

Nem ez az első eset, hogy fegyvermásolat vagy hobbicélra használt fegyver okoz bajt Pécsen: márciusban egy helyi buszra szállt fel egy fiatal férfi egy Kalasnyikov-másolattal. Mivel nem lehett tudni, hogy a fegyver valódi-e, a sofőr rendőrt hívott.
Pár nappal korábban két külföldi fiatal okozott riadalmat, mert egy macskára lövöldöztek a belvárosban egy töltetlen légfegyverrel. A diákokat egy rendőrségi akciócsoport fogta el.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!